Top 10 marokkói úticél

  Az ezerarcú Marokkó, a legnyugatibb Kelet és még sorolhatnám a jelzőket! Marokkót látni kell! Egy hónap alatt sok mindent lát az ember az országból, de ha nincs ennyi időnk akkor az alábbi tíz helyek valamelyikét mindenképpen keressük fel! Van közte kulturális, gasztronómiális és természeti látnivaló is bőven. A kirándulni, túrázni kedvelők és a tengerparton henyélők is megtalálhatják a nekik kedves helyeket.
  1.  Djemaa el Fna: Marrakech főtere, napközben is nagy az élet, de napnyugta után indul csak be igazán. Kígyóbűvölők, hennások este pedig a lacikonyhások lepik el a teret. Minden napszakban, minden évszakban érdemes felkeresni a nyüzsgő királyi várost, Marrakech-t.
    Djemaa el Fna, Marrakech
  2. Fes medinája: Marokkó harmadik legnagyobb városa. Óvárosa a világörökség része. Szűk sikátorai, medreszei, minaretjei és nem utolsó sorban a bőrcserzői messze földön híresek.
    Fes óvárosa
  3. Ait Benhaddou:  Talán az ország leghíresebb kasbah-ja. Világörökség része. Nem egy kirakat város, még ma is élnek emberek az agyagból tapasztott házakban.
    Ait Benhaddou
  4. Erg Chebbi homokdűnéi: A sivatag és a Szahara itt közelíthető meg legkönnyebben. Merzouga-ig kell lejutnunk autóval, onnan pedig gyalog, a "kényelmesebbek" pedig teveháton tehetnek kirándulást a homokdűnék közé.
    Erg Chebbi
  5. Jebel Toubkal túra: Marokkó és az Atlasz-hegység legmagasabb pontja a túránk célpontja. Imlilből két nap alatt elérhető a 4167 méter magas csúcs. Nyáron egy kényelmes túra, egyedül a forróság és a víz jelenthet problémát. Télen háromezer méter fölött már akad hó bőven. Talán a legideálisabb időpontok tavasszal és ősszel várják a túrázókat.
    Magyar csapat Marokkó tetején
  6. Gránitsziklák Tafraoute mellett: Geográfusok mekkája. Hatalmas gránitsziklák, ingókövek, kőgombák hívják a földtudományok iránt érdeklődőket. Sajnos az elmúlt években sok változáson ment át a hely és ezeket a csodaszép vörös sziklákat mindenféle színűre befestve próbálják a helyiek ide csábítani a turistákat. Ezzel kapcsolatban vannak kételyeim, de talán lehet még találni eredeti formájában meghagyottakat is.
    Gránitsziklák Tafraoute mellett
  7. Legzira beach: Sidi Ifnitől északra található kis ékszerdoboz az Atlanti-óceán partján. Hatalmas homokos tengerpart felett vörös abráziós sziklák teszik igazán különlegessé a helyet. A hullámok több millió év alatt több úgynevezett abráziós kapukat vájtak a leszakadó sziklafalba.
    Legzira beach
  8. II. Hasszán mecset, Casablanca: Az ország legnagyobb városa, na nem ezért jöjjünk el ide, hanem mert az arab világ második legnagyobb mecsetje megér egy kiruccanást az Atlanti-óceán partjára. 1993-ban átadott mecset 13 évig épült és 25 000 hívó fér el benne. 210 méteres minaretje pedig a világon a legmagasabb ilyen jellegű tornya.
    II. Hasszán mecset, Casablanca
  9. Cascade d'Ouzoud: Három lépcsős 110 méter magas vízesés 150 kilométerre Marrakech-től keletre. A vízesés tetejétől egészen az aljáig lesétálhatunk. Apró kis hidak, pallók teszik még érdekesebbé és izgalmasabbá a sétát.
    Cascade d' Ouzoud
  10. Dades-szurdok: Az Atlasz-hegységben eredő Dades folyó mélyítette szurdokvölgyet a változatos formavilága miatt ajánlom a Marokkóba tévedő turistáknak. Hol összeszűkül, hol kiszélesedik. Néhol a sziklafalba vájva szerpentinezik az út felfelé, de olyan is akadt, hogy a széles hordalékát lerakó patakmederben kanyarog.
    Dades-szurdok
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek támogasd a blogom azzal, hogy a következő utazásod alkalmával a lenti keresőn keresztül foglalod a szállásod. Semmivel nem fizetsz többet, viszont én kapok egy kis jutalékot. Köszönöm. 
     Booking.com
Booking.com