Onedoor Trail

Az elmúlt hetekben, hónapokban kicsit kevesebb bejegyzés volt a blogon. Ez annak köszönhető, hogy a szabadidőm nagy részét a Onedoort Trailre fordítottam. Most egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik érdeklődnek ezen közösségi útvonalak iránt.
Onedoor Trail
  2015-ben két barátommal voltunk a Vérkörön, már akkor nagyon megtetszett ez a fajta futás és elgondolkoztam azon, hogy milyen jó lenne ilyet csinálni a Mecsekben. Több útvonalat kijelöltem, gondolkoztam, hogy s mint lehetne ezt megcsinálni. De mindig arra jutottam, hogy ehhez én kevés vagyok.

De azért csak-csak nem tettem le róla. Aztán év elején szinte a semmiből jött a megoldás. Pillanatok alatt egy megbeszélésen találtam magam a Webstarnál, majd elkezdődött a projekt. Voltak elképzeléseim, aztán hónapról-hónapra egyre több minden elkészült. 

Először a webes felület látványterve, majd az app első változata ... Aztán augusztus elején nem várt akadályba ütköztünk. Ezt végül egy névváltoztatással és plusz két távval oldottuk meg. Így már nem csak az ultrázókat várjuk, hanem Mindenkit, aki a terepfutás után érdeklődik. 

Van még mit dolgozni az oldalon, de mostanra eljutottunk oda, hogy már működik a rendszer és várja a lelkes futókat, túrázókat. Kis idő még kell, hogy minden a helyére kerüljön, de ezen is folyamatosan dolgozunk. November 5-én lesz egy közösségi futás, ahol kipróbálhatjátok a 3 rövidebb táv valamelyikét, frissítéssel, szalagozással. De ha nem bírnátok addig, akkor bármikor indulhattok a távokon.

  De nézzük azt, amiről valójában akartam írni, ebben a bejegyzésben. Páran már megkerestetek, ezért is gondoltam tiszta vizet öntök a pohárba.

Ha érdekel a Onedoor Trail, akkor első lépésként keresd fel a www.onedoortrail.hu weboldalt.
Főoldal
Kattints a bejelentkezés gombra, majd mivel még nincs fiókod, ezért menj a regisztrációra.
Bejelentkezés
Értelemszerűen töltsd ki a mezőket. Kérlek a névhez rendes vezetéknevet és keresztnevet írj, ne művésznevet ... a végén pedig küldés.
Regisztráció
Ezután a megadott e-mail címmel és jelszóval tudsz bejelentkezni az oldalra. Bejelentkezés után a kihívások menü alatt találod az 5 távot. Mielőtt valamelyiket kiválasztod, olvasd végig a leírásokat, majd görgess lentebb.
Útvonal kiválasztása
Közvetlen a térkép felett tudsz jelentkezni a kiválasztott útvonalra.
Jelentkezés
Először válasz dátumot. Nincs köbe vésve, de próbáld tartani az indulást.
Dátum kiválasztása
Ha a továbbra kattintottál, azután a kezdés óráját kell megadnod.
Indulás idejének kiválasztása (óra)
Legvégül a percet kell beállítanod.
Indulás idejének kiválasztása (perc)
Futva vagy gyalogosan tervezed a teljesítést?
Teljesítés módjának kiválasztása
Végül, ha nem egyedül, hanem párban vagy többed magaddal indulsz, akkor itt kell megadnod a társad/társaid emailcímét. Teljesítés közben elég csak neked használni az appot, de mindenkinek be kell regisztrálnia a Onedoor Trailre, hogy hozzád tudjuk rendelni. Természetesen használhatjátok mindannyian az alkalmazást, az nem gond. :)
Partner vagy csapattárs megadása
Legvégül menj a jelentkezésre!
Véglegesítés
Ha mindent jól csináltál, az az üzenetet látod és kapsz egy email a jelentkezésről.
Sikeres regisztráció
A térkép alatt pedig megjelenik a neved, mint hamarosan induló!
Hamarosan indulás
A letöltés menüből éred el a Play áruházban a Onedoor Trail appot. Egyenlőre csak android operációs rendszeren fut az alkalmazás, de hamarosan ios-re is elkészül
Onedoor Trail alkalmazás letöltésének linkje
Mobilra váltva ez a kép fogad a Play áruházban. Töltsd le és telepítsd az alkalmazást.
Play áruházban
A futtatásához GPS és mobilnet szükséges. Az adatforgalom minimális, de enélkül nem tudod teljesíteni a kihívást.
Telepités
Majd amikor végeztél indítsd el az alkalmazást és lépj be a weboldalon regisztrált email-el és jelszóval. Regisztrálni itt nem tudsz csak böngészőn keresztül.
Bejelentkezés
Ha mindent jól csináltál, akkor mikor beléptél valami hasonló kép fogad. Meg kell, hogy jelenjen az az útvonal, amit kiválasztottál a webes felületen.
Kihívás vagy útvonal kiválasztása
A megadott időben menj ki a Tettyére és a Semiramis mellett a sárga sáv jelzések kezdeténél koppints a kezdésre. Az időpont nincs kőbe vésve, de próbáld tartani az eltervezettet. Arra figyelj, hogy a telefonod legyen feltöltve, mert a hosszabb kihívásoknál sok óra használat mellett könnyen lemerülhet. Ha van powerbankod, akkor ez kiküszöbölhető.
Ellenőrzés
Pár másodperc és ha sikeres volt az ellenőrzés akkor már indulhatsz is. Közben pedig megjelenik egy kis ikon a webes térképen, ami folyamatosan vándorol végig az útvonalon, ahogy haladsz sorban az csekkpontokon. A kezdés után már elég ha csak feloldod a képernyőzárat és az alkalmazás egyből próbál ellenőrizni. Ha még nem vagy a ponton, akkor kiírja, hogy légvonalban milyen távolságban van tőled. A hol vagyokra kattintva pedig ellenőrizheted pozíciódat, így könnyebben megtalálod az ellenőrzőpontot, ha nem vagy biztos benne. Az ellenőrzés alatti leírás is segít megtalálni a következő pontot.
Közben otthonról lehet követni erre jársz!
Ahol gyengébb vagy nincs térerő ott csak az ellenőrzésről kapsz visszaigazolást, majd a következő pontnál elküldi az előző adatait is az app. Azaz ne izgulj, ha nincs térerő, az a fontos, hogy minden pontot érints a megadott sorrendben és lehetőség szerint a megadott útvonalon.
Sikeres ellenőrzés
Ha a leírtak szerint végig mentél az útvonalon, akkor Tettyén a célban egy ilyen üzenet kell, hogy kapjál az utolsó ellenőrzés után.
Sikeres teljesítés
A kilépést megnyomva, pedig eltűnik a kihívás az alkalmazásból, mivel sikeresen teljesítetted.
Kihívás eltűnik
Ilyenkor lekerülsz a térképről, de abban a pillanatban már szerepelsz is a toplistában és az akik már teljesítették részben is. Mindig bruttó időt mér az alkalmazás, ha fontos számodra az idő, akkor siess, ne nézelődj, de ha meg akarod ismerni a Mecseket, akkor nyugodtan állj meg mindenhol és nézz szét a kilátókból, csodált meg a vízeséseket ... Szintidő nincs, azzal nem kell foglalkozz!
Toplista
Köszönöm, hogy végigolvastad ezt a posztot és remélem hamarosan találkozunk valamelyik útvonal bejárása után! Vagy november 5-én vasárnap, amikor a három rövidebb távot tudjátok lefutni. Itt annyi könnyebbség lesz, hogy szalagozva lesznek az utak és az ellenőrzőpontokon frissítést biztosítunk. 
Regisztrálni erre itt tudtok: Onedoor Trail közösségi futás regisztráció
Facebook eseménynél pedig minden megtalálható: Onedoor Trail közösségi futás

   Sok mindent szeretnék, szeretnénk még fejleszteni, módosítani, ezeket majd menet közben úgy is észre fogjátok venni. Ha valami kérdésetek, észrevételetek van akkor keressetek és próbálok segíteni.

Seres Milán
30/5448-769
vagy személyesen a Pécsi Nomádban.

Megjegyzések

Booking.com