Medvehagyma lesen

Zsenge medvehagyma
A hét elején már voltam fent a Mecseken a Kis-rét felé futottam el, de akkor még ott nem találtam medvehagymát. Korábban a Kis-rét felett a sárga kereszt és a síugró sánc alatti részen rengeteg volt, de úgy látszik még korán jöttem, mert egyetlen egy hajtást sem láttam. Nem úgy ma reggel amikor a szokásos Tettye-Dömörkapu-Mandulás-Remeterét útvonalamról letértem a piros háromszögre, majd a Rotary-ra áttérve elértem a Tubes nyugati oldalát. Ugyan még itt sem zöldellt az erdő a medvehagymától, de rengeteg zsenge hajtás bújt már ki az avar alól. Hóvirág és illatos hunyor is nagy számban díszítette az erdőt. 
Illatos hunyor, hóvirág és medvehagyma
A piros háromszög mentén mindenhol megtalálható már a kora tavaszi csemege. Én is szedtem pár levelet, ilyenkor a legfinomabb, vajas kenyérrel, Pick szalámival isteni reggelim volt. Rengeteg hasznos információt találtok az erdőkóstoló weboldalon. Ahogy felértem a János kilátóhoz gyönyörű látvány fogadott. A Jakab-hegy oldalából egy szivárvány ágaskodott az égnek, egészen addig míg a felhők el nem takarták. El is felejtkeztem róla, hogy igazából futni jöttem és hosszú percekig csodáltam. 
Szivárvány a Jakab-hegy felett
A Kis-Tubes felé a sárga ösvény körül már rengeteg medvehagyma található. Ugyan még nem az igazi, mármint látványra, nem olyan mint mikor beborítja az erdőt, de az illatát már lehet érezni. Szerintem pár nap és ellepi a tájat a medvehagyma és a begyűjtőik. Pénteken már a vásárcsarnokban is lehetett kapni 150/csokor áron. 15-20 levél lehetett egy csokorban, jó biznisz!
Március 9.-ei állapotok
Még egy dologról szeretnék itt írni és ez nem a reklám helye, de nagyon bántotta a szememet. A Dömörkapu és az Állatkert közötti sétány padjaira kihelyezett reklám anyagok, tudom kik rakták ide ki, de direkt nem írom le őket, mert nagyon zavar, hogy kint a természetben ilyen valakinek is az eszébe jut. Szórólapokat raktak a padokra, még köveket is tettek rájuk, nehogy elfújja a szél. Komolyan megfordult a fejemben, hogy összeszedem a papírokat és leviszem egy kukába. 
Gerilla marketing az erdőben

Megjegyzések

Booking.com