Helian túrák

  Ha egy jó kalandra vágysz a nyáron itt a helyed! A Helian utazási irodának köszönhetően két túrán is találkozhattok velem. Mindét út során közeli országokba látogatunk, azoknak is 2000 méter feletti hegyi világába. 
A Bukura tó felett a Retyezátban

  • Tengerszem túra Erdélyben

  Az első túra a Retyezát Nemzeti Parkba vezet. Ha összejön a kellő létszám az utazást telekocsi rendszerrel fogjuk megtenni a Carnic turistaházig. Innen még aznap felgyalogolunk az Encián menedékházhoz, ahol a csapat főhadiszállása lesz. Három éjszakát fogunk itt eltölteni, miközben csillagtúrákat teszünk a környék hegyeiben-völgyeiben. A második nap a Pelága-ra kapaszkodunk fel, de megnézzük a Bukura tavat és a Tamás sziklát is. Harmadnap a Retyezát csúcs, Lolája gerinc és a Stanisoara völgy bejárása a cél. Negyedik nap lejövünk a hegyről, ment közben megnézzük a Lolája vízesést, majd hazautazunk.
Felhők között a Retyezát csúcs alattunk a Stanisoara vőlgy
A szállásunk menedékházban lesz csak egy hálózsákot kell hozzunk magunkkal, na meg persze 4 napi élelmet és a magashegyi időjárásnak megfelelő ruházatot. Jelentkezés és egyéb információ a Helian honlapján.
Tengerszem túra Erdélyben
  • Nomád hegyi kalandok Boszniában
A Trnovack tó felett
  Sátras, nomád hétvége a bosnyák-montenegrói határon a Sutjeska Nemzeti Park területén. Kisbusszal utazunk Pécsről Szarajevó érintésével Tjentiste-ig. Majd innen még vár ránk 20 kilométer hegyi út Prijevor-ig. Itt vesszük vállainkra hátizsákjainkat és még aznap elsétálunk a szív alakú Trnovacko tóig. Itt lesz a táborhelyünk, innen indulnak a túráink. Másnap a Maglic meghódítása a terv, szép időben könnyen felsétálunk a Bosznia-Hercegovina legmagasabb pontjára. Harmadik nap a tótól délre fekvő Trnovacki Durmitor és a Volujak elérésére vállalkozunk, innen látszik csak igazán a Trnovacko tó szív formája. Negyedik napunk a hazautazással fog telni, de előtte még lesétálunk az autónkhoz, majd ment közben megállunk egy rövid sétára a Perucica őserdőben és megcsodáljuk a Skakavac vízesést is. 
Táborhelyünk
Erre a túrára már több felszerelést kell magunkkal vinnünk, sátorra, hálózsákra és matracra is szükségünk lesz. A tó parti forrásból vízhez tudunk jutni, de négy napi élelmet is fel kell hoznunk a sátrainkhoz. Bővebb információk és jelentkezés ugyancsak a Helian honlapon.
Nomád hegyi kalandok Boszniában

Megjegyzések

Booking.com