Február végi kökörcsinek

  Mielőtt a címben említett kökörcsinekre térnék, egy kis hajnali futás. Ma telt le a hat hét a műtétem után, mától szabad kocognom, nem is vártam sokáig hat előtt már fent voltam a Misina alatti parkolóban és indultam a kis-Tubesi kilátóhoz. Nagyon jól esett újra futni, bár csak 4 kilométert mehettem, de rengeteg endorfin szabadulhatott fel belőlem, mert elejétől a végéig élveztem a futást. Két őzikét is kiugrasztottam a bokorból, de mire odanéztem már csak a fehér popsijukat láttam, ahogyan tova szögdelnek. 
Tv-torony és a Hold
Felmentem a Kis-Tubesi kilátóba, még sötét volt, a Hold C betűt formázott az égbolton. Percről percre emelkedett, míg végül a felhők mögé nem bújt, de hamarosan megjelent a piros napkorong a horizonton kifestve az addigi feketeséget. A leánykökörcsin mellett még egy virágot kerestem, mégpedig a Ligeti csillagvirágot. Ezt az apró kis, alig pár centi magas virágot még a fejlámpám fényében keresgélve találtam meg. A környzeteében még két tő bújt meg az avarban. Nagy szerencsém volt, hogy ilyen könnyen rájuk leltem.
Ligeti csillagvirág (Scilla vindobonensis)
Visszafutottam az autómhoz, majd lentebb álltam a Dömörkapuhoz. Pár perc múlva már a leánykökörcsin bimbók körül hasaltam a földön. Szombaton már voltam fent, ahhoz képest is sokat fejlődtek a virágok, csak az bánt hogy a korai orákban még össze voltak zárodva a virágszírmai. Talán a hétvégén napközben is fel tudok hozzájuk szaladni.
Leánykökörcsinek a felkelő Nap fényében
Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis)

Megjegyzések

Booking.com