Pécsi Zoo 2016

  2013 nyarán voltunk utoljára a Pécsi állatkertben, aztán 2014 májusában bezárt, hogy idén május 20-án felújítva kinyisson. Sokáig vártunk rá, sok hír látott napvilágot közben, de végre két év várakozás után megnyílt. 
Pécsi Zoo

  Közvetlen nyitáskor nem akartunk menni, gondolva a nagy tömegre, ezért vártunk egy kicsit, pontosan a szombatig. Már nyitáskor ott voltunk, ami kilenc órát jelent, voltak autók a parkolóban, de a bejárattól 10 méterre sikerült találni helyet magunknak. Családi jeggyel 4500-ért mentünk be, két felnőtt és két gyerek. Belépés után az akváriumokkal kezdtünk, majd a terrárium következett.
Akvárium előtt
Medúzák!
Orrszarvú leguán
Rengetegféle tengeri halak (bohóchal, szirti cápa, medúza) és hüllők (leguánok, varánusz, anakonda) voltak az üveg másik oldalán. Ezután a csimpánzok, majd a borjúfókák következtek.
Bonifác a víz alatt!
Fóka medence
Lustálkodó csimpánzok!
A csimpánzok csak feküdtek bent, de Cora és Bonifác a két borjúfoka nagyon aktív volt. Jobbra-balra úszkáltak a medencéjükben. Ekkor még nem tudtam, hogy ennél többet is fogunk látni. A szurikáták, tarajos sül és a prérikutyák vörös agyagvára a régi maradt.
Prérikutya
Amerikai bölény
Alföldi zebrák a Misina oldalában!
Állatkerti kilátás!
Az amerikai bölények is talán ott voltak, ahol régen, zebrák viszont kibővültek és nagyobb helyre kerültek. Az egypúpú teve pont nem volt kint mikor arra jártunk, de később távolabbról őt is láttuk. Közben elsétáltunk a marák, az ormányos medvék, pekarik, varacskos disznók és a törpe kenguruk mellett, majd megérkeztünk a játszótérre.
Vízilovak!
Itt kisebb pihenőt, hinta szünetet iktattunk be. Amíg játszottak én megnéztem a vízilovakat, amint az egyik épp besétált a medencéjükbe. Ezután az állatsimogató és a papagáj kifutó következett. Ezek is megújultak a felújítás során.
"Papagáj kifutó"
Nyújtózkodás!
Relax!
Az újvilági, óvilági majmok megtekintése után a hiúz következett volna, de neki csak a tappancsát láttuk, mert fent hűsölt a fából ácsolt fekvőhelyén. Az aranysakálok után aztán a ragadozók királya az oroszlán kifutójához érkeztünk. A nagy melegben mind a három állatot kifeküdve láttuk.
Megérkezik az állatok királya.
Majd elterül.
A farkasok ketrecét láttuk, de azokat nem, remélem valahol csak elbújtak és nem ugrottak ki. :( Talán a leglátványosabb állatok a fehér alapon fekete csíkos bengáli tigrisek voltak.
Bengáli tigris
Kíváncsiskodó lámák?
Visszaértünk a vízilovakhoz, akik közben kimásztak a partra és ott egy nagy dagonyában feküdtek. Mosómedvék, lámák és a sarkantyús teknős után pedig puma, leopárd, makik volt még vissza.  A végére maradt aztán a csattanó, mikor már kifelé tartottunk felmentünk a fókákhoz egy percre.
Itt már érezték, hogy mi fog következni!
Ki a vízből!
Minden feladat után járt a jutalom falat.
Karikán átúszás.
Éhenkórász Bonifác!
Ekkor hozták pont az ebédet az állatoknak és az etetés alatt mindenféle feladatokat mutatott be a két jól nevelt borjúfoka. Nagyon ügyesek, viccesek voltak.
Cora úszik, Bonifác sziesztázik!
Tátott szájjal!
Aztán észrevettük, hogy kihagytuk a krokodilokat és még gyors megnéztük őket is. 
  Összességében tetszett nekünk és a gyerekeknek is a megújult állatkert, persze sok mindent lehetett volna jobbra csinálni és reméljük, hogy a beígért állatok közül is lesz még a közeljövőben. 

Megjegyzések

Booking.com