FN1850

Évszakok változása.
FN1850

12.10 Hétfő

Munka és pihenés.

12.11. Kedd

Munka.

12.12. Szerda

Napközben munka, este futás. Szokásos aszfalt körünk után félig aszfalton, félig terepen felszaladtam még a Tubesre fotózni.

Rakéta Pécs felett
Szellem
Éjjel Pécs felett
Jó öreg Mafate Speedben


12.13. Csütörtök

Munka és pihenés.

12.14. Péntek

Hajnali rövid kör fért csak bele, a hó szinte teljesen elolvadt. :(

Kelet-Mecsek
Havi-hegy


12.15. Szombat

  Péntek reggelre eltűnt a hó, de délután újra támadásba lendült a tél és egész éjszaka havazott. Szombatonként általában nem futok, de ezt most nem hagyhattam ki. Misinára még sötétben értem fel, de elővettem a gépemet és készítettem pár fotót. Mikor el akartam rakni a masinát, akkor vettem észre, hogy az objektív védő sapka nincs a kezemben és a táskámban sem ahová el szoktam rakni. Jó negyed órát keresgéltem a hóba, eredmény nélkül. Közben jött a hókotró, így aztán már végképp esélytelennek éreztem, hogy megtalálom.

Bíztam benne, ha kivilágosodik akkor megtalálom, ezért futottam tovább a Tubesre. Közben összefutottam Nedivel és Gyurival. A János-kilátóig együtt haladtunk, majd onnan ők lefelé a Lapisnak indultak én meg felmentem a kilátóba. Kilátás semmi, ezért inkább az erdőben fotózgattam és elindultam vissza.

Természetesen nem hagyott nyugodni a történet és megnéztem újra a fekete 37 mm-es kis sapkát hazafelé. Fehér hóban a fekete kerek sapka gondoltam csak meg találom. De hiába kutattam, nem jutottam eredményre. A következő gondolatom az volt, majd ha elolvad, akkor könnyebb lesz. MAjd még beszámolok a történetről. :(

A másik szomorú eset még, hogy kidőlt a kedvenc fám. Évek óta nem volt már levele, korhadt a törzse, de én nagyon szerettem. Ha elfutottam mellette mindig lefotóztam. Ha lesz időm csinálok róla egy válogatást. :(

Havazik a Misinán
Havazik a Tubesen
A kedvenc fám :(
Kis-Tubes télen
Fekete-fehér
Rotary-körsétány pihenője
Mecsek-kapu hátulról


12.16. Vasárnap

  Szombaton még délelőtt dolgoztam, ezért kevesebb időm volt, de vasárnap már pihentem, ezért kicsit hosszabb futás is belefért. Bár a táv nem lett sokkal nagyobb, de a képek száma igen. Most is még sötétben indultam, mikor már kivilágosodott akkor fotósokkal, futókkal is találkoztam. Tegnap senkivel. A kupak nem lett meg, de azért sikerült pár jónak mondható képet lőnöm.

Hajnalban a sípálya
Kis-Tubesre érve
Klasszikus tájkép a Kis-Tubesről
Félkép
Kis-Tubes behavazva
Tubes behavazva
Klasszikus kép a Tubesről
Megfagyva
Fotósok
Téli terep
Csúszka
Téli makró
Sárga sáv
Futók
Eleségre várva
Francia-emlékmű


Összegzés

Végre itt a tél.

Booking.com