2018. december 27., csütörtök

FN1850

Évszakok változása.
FN1850

12.10 Hétfő

Munka és pihenés.

12.11. Kedd

Munka.

12.12. Szerda

Napközben munka, este futás. Szokásos aszfalt körünk után félig aszfalton, félig terepen felszaladtam még a Tubesre fotózni.

Rakéta Pécs felett
Szellem
Éjjel Pécs felett
Jó öreg Mafate Speedben


12.13. Csütörtök

Munka és pihenés.

12.14. Péntek

Hajnali rövid kör fért csak bele, a hó szinte teljesen elolvadt. :(

Kelet-Mecsek
Havi-hegy


12.15. Szombat

  Péntek reggelre eltűnt a hó, de délután újra támadásba lendült a tél és egész éjszaka havazott. Szombatonként általában nem futok, de ezt most nem hagyhattam ki. Misinára még sötétben értem fel, de elővettem a gépemet és készítettem pár fotót. Mikor el akartam rakni a masinát, akkor vettem észre, hogy az objektív védő sapka nincs a kezemben és a táskámban sem ahová el szoktam rakni. Jó negyed órát keresgéltem a hóba, eredmény nélkül. Közben jött a hókotró, így aztán már végképp esélytelennek éreztem, hogy megtalálom.

Bíztam benne, ha kivilágosodik akkor megtalálom, ezért futottam tovább a Tubesre. Közben összefutottam Nedivel és Gyurival. A János-kilátóig együtt haladtunk, majd onnan ők lefelé a Lapisnak indultak én meg felmentem a kilátóba. Kilátás semmi, ezért inkább az erdőben fotózgattam és elindultam vissza.

Természetesen nem hagyott nyugodni a történet és megnéztem újra a fekete 37 mm-es kis sapkát hazafelé. Fehér hóban a fekete kerek sapka gondoltam csak meg találom. De hiába kutattam, nem jutottam eredményre. A következő gondolatom az volt, majd ha elolvad, akkor könnyebb lesz. MAjd még beszámolok a történetről. :(

A másik szomorú eset még, hogy kidőlt a kedvenc fám. Évek óta nem volt már levele, korhadt a törzse, de én nagyon szerettem. Ha elfutottam mellette mindig lefotóztam. Ha lesz időm csinálok róla egy válogatást. :(

Havazik a Misinán
Havazik a Tubesen
A kedvenc fám :(
Kis-Tubes télen
Fekete-fehér
Rotary-körsétány pihenője
Mecsek-kapu hátulról


12.16. Vasárnap

  Szombaton még délelőtt dolgoztam, ezért kevesebb időm volt, de vasárnap már pihentem, ezért kicsit hosszabb futás is belefért. Bár a táv nem lett sokkal nagyobb, de a képek száma igen. Most is még sötétben indultam, mikor már kivilágosodott akkor fotósokkal, futókkal is találkoztam. Tegnap senkivel. A kupak nem lett meg, de azért sikerült pár jónak mondható képet lőnöm.

Hajnalban a sípálya
Kis-Tubesre érve
Klasszikus tájkép a Kis-Tubesről
Félkép
Kis-Tubes behavazva
Tubes behavazva
Klasszikus kép a Tubesről
Megfagyva
Fotósok
Téli terep
Csúszka
Téli makró
Sárga sáv
Futók
Eleségre várva
Francia-emlékmű


Összegzés

Végre itt a tél.