Swimathon 2022

     Egy ideje már gyűjtésben, néha főzésben és kiszállításban segítek a Pécs Bike Maffia-nak és most pár hete felkértek, hogy vegyek részt a 2022-es Swimathon-ban csapatukban.

  Örömmel vállaltam a feladatot, mert tudom hogy jó helyre kerül az adományotok. Mivel úszni nem a annyira szeretek mint futni, ezért inkább valami futós kihívást találtam ki magamnak.

👆 Ha támogatni szeretnél, akkor képre kattintva , tudod megtenni. 👆

Mi is ez a Swimathon?

A Swimathon a Pécsi Közösségi Alapítvány követes adománygyűjtő rendezvénye, mely harmadik alkalommal kerül megrendezésre itt. Pécsen.

A Swimathon során a projektgazdák felkérik kollégáikat, szimpatizánsaikat és/vagy együttműködő partnereiket, hogy ússzanak és előtte kampányoljanak is érte 4 héten keresztül, megszólítva a saját ismeretségi körüket egy közösségi adománygyűjtő kampányfelületen keresztül.

Alapítványunk ebben az évben az ENSZ globális fenntarthatósági céljaival összhangban lévő kezdeményezéseket karol fel. A 17 célról itt olvashatsz részletesebben:

Az ENSZ által 2015-ben megfogalmazott 17 fenntarthatósági cél – PKA (pecsikozossegialapitvany.hu)

Kiknek gyűjtöm a támogatást?

A Pécs Bike Maffia néven elhíresült szervezetként már 2015 óta lelkes és elkötelezett segítői vagyunk a pécsi rászorulóknak.

A Budapest Bike Maffia alegységeként, a Családsegítő Szolgálattal együttműködve havonta egyszer szállítunk ki kerékpárral ételt családoknak, egyedül élő nyugdíjasoknak. Ez kb. 150 adag meleg ételt jelent, ha tehetjük süteményt vagy tartós élelmiszert is csomagolunk mellé. Nagyrészt magánszemélyek adományaiból és aktív részvételével dolgozunk, de szívesen látunk céges csapatokat is, sőt gimnazistákat is, akik nálunk teljesíthetik közösségi szolgálatukat.

Korábban is tudtunk már adományokból zöldséget és gyümölcsöt adni sokgyerekes családoknak. Egy kora nyári kiszállítás után az egyik bringásunk mesélte, hogy egy idős néni, nagyon örült a zöldséges ételnek, mert idén még nem evett sem zöldséget, sem gyümölcsöt.

Így arra gondoltunk, hogy a Swimathon keretében gyűjtött adományokból igyekeznénk fedezni annak a költségét, hogy minden támogatottunknak tudjunk vinni egy vitamincsomagot a meleg ételen kívül. A zöldséget és gyümölcsöt a Pécsi Kosárközösségből tervezzük beszerezni, hogy minél rövidebb legyen az ellátási lánc és helyi termelőket tudjunk erősíteni.

Itt tudjátok tevékenységünket követni: https://www.facebook.com/pecsbikemaffia

Mi a vállalásom?

Seres Milán vagyok, hobbi futó, túrázó és bringával munkába járó. Barátaim révén hallottam először a Pécs Bike Maffiáról, majd évekig a munkahelyemen gyűjtöttem az adományokat és a tejfölös dobozokat, aztán idén tavasszal már önkéntesként is csatlakoztam a csapathoz. Lányommal és osztálytársaival mentünk és már az első alkalommal éreztük, hogy jó ide jönni. A főzések során mindenki kedves és segítőkész volt. Miután elkészült az ebéd az ételkiszállításnál tapasztaltam csak meg igazán, hogy mennyire fontos az rászoruló családok támogatása. Sajnos sokan nagyon nehéz körülmények között élnek. Nekik nagy segítség, amit a “szakácsok és a bringások” hónapról hónapra saját szabadidejüket beáldozva tesznek.

Az adománygyűjtéshez vállalom, hogy a kampány időszakában minden héten futok 100 km-t és a négy hét alatt virtuálisan megmászom a Mt. Everest-et. Azaz futásaim során 8848 méter szintkülönbséget fogok összegyűjteni.

A 2022-es Swimathon időszak alatt 100 000 forint szeretnék összegyűjteni a Pécs Bike Maffia számára, hogy minél több családon tudjunk segíteni.

Hogyan és meddig tudsz támogatni?

A kampány időszak és így a támogatási lehetőség október 15-től november 12-éig tart.
Minden részletet megtalálsz ebben a linkben:
https://pecsikozossegialapitvany.hu/adomany/seres-milan/

👇A vállalásom és a támogatás alakulását a lenti diagramokon tudod követni.👇


Köszönöm a támogatást!

Megjegyzések

Booking.com