Tavaszi virágok a Flóra pihenő mellett

  Ma reggeli futásom a virágokról szólt. Felmentem a Balázs-pihenőhöz, majd onnan a Szaniszló úton a Dömörkapuhoz és végül a Flóra pihenőig meg sem álltam. A napokban olvastam, hogy láttak itt Leánykökörcsint. Gondoltam becserkészem. 
Leánykökörcsin a pécsi Flóra pihenő mellett
Nem is volt olyan egyszerű mint gondoltam, mert előbb elmentem a kilátótól a padok utáni nagy sziklás mezőre, de itt hiába kerestem, mikor már majdnem feladtam és elindultam vissza felé, akkor egy kis csapáson letértem és ott volt az oly sokat keresett virágom.
Leánykökörcsin a Mecsekben
Kis területen 4-5 virágot találtam, egy volt aminek teljesen kinyílott a virágja, egy amelyik kissé nyiladozott, a többi bimbós volt. 
Leánykökörcsin
Miközben a Leánykökörcsineket fotózgattam egy bokor alatt egy szép sárga virágra lettem figyelmes. Közelebb menve lekaptam ezt is, később a Flóra pihenő tábláján is megtaláltam, így tudom, hogy a Tavaszi hérics volt ez.
Tavaszi hérics
Ebből is volt pár példány a közelben, amelyeket meg kellett néznem közelebbről. 
Tavaszi hérics a Mecsekben
Miután jól kifényképeztem magam még a kilátóba is felmentem. Szép volt a reggel, szemben a Zengő és a Hármas-hegy panorámájában gyönyörködve intettem búcsút a Flórának és indultam haza a már jól bejárt útvonalamon.
A Zengő és a Hármas-hegy a Flóra pihenőtől

Megjegyzések

  1. Hogy miket meg nem tud az ember...Azon az úton számtalanszor jártam, de se nem láttam, se nem hallottam, hogy ott leánykökörcsin élne. Pedighát de...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Booking.com