Túratérképek a neten: 1. Olaszország, Dolomitok ...

  Szoktam nézegetni az oldal statisztikáit, a legnépszerűbb írás a túratérkepék a neten, emiatt és amiatt, hogy a legkeresettebb kifejezés a Dolomitok és a Dolomitok turistatérkép gondoltam kéne egy újabb a témába vágó bejegyzés. Sokat törtem a fejem míg aztán elhatároztam, hogy a népszerűbb helyek térképrészleteivel talán sokatoknak tudnák segíteni a tervezésben, felkészülésben. Ha valaki meg aztán útra kell az meg tudja venni a  mapking webáruházában vagy jöjjön be valamelyik Nomádba és segítünk. Az olasz kiadású Tabacco térképeit csak rendelésre tudjuk beszerezni, de az osztrák Freytag&Berndt kiadó térképei közül sok van készleten a boltokban.
  Az első turistatérkép a Dolomitok talán legszebb, de az biztos, hogy az egyik legnépszerübb területének a részltete, még pedig a Cortina d'Ampezzo-tól nyugatra elhelyezkedő Tofana di Mezzo és a Tofana di Rozes. Felvonók, via ferráták, hegyi ösvények és minden mi a Dolomitok sava-borsa. 
Tofana di Rozes és a Tofana di Mezzo környékének turistatérképe
  A második túratérkép Cortinától északkelere található Cristallo csoportot mutatja be. Itt található a híres függőhíd, ami a Cliffhanger-ben is látható.
Cristallo túratérképe
  Marmolada a Dolomitok legmagasabb pontja, naná hogy erről is van térképrészlet.
Marmolada turistatérképe
  A Sorapiss, a Popera környék turistatérképének a részlete.
Sorapiss truristatérképe
  Egy magyar vonatkozású csúcs a Zsigmondykopf és a Sexteni Dolomitok. A turistatérkép szélén a Paternkofel és a Toblin-torony. 
Sexteni Dolomitok, Zsigmondy-csúcs
  A Tre Cime di Lavaredo-t, azaz a Cinnék vagy dél-tiroliul Drei Zinnen a Dolomitok méltán legfelkapottabb  és talán a legszebb környéke. Nem is maradhat ki a listából. Köszönöm a segítséget a térképhez Pásztor Dávidnak.
Tre cime di Lavaredo túratérképe
Az Osztrák-Magyar Monarchia legmagasabb csúcs az Ortler volt, eme vonatkozás miatt sokan készülnek ide, ezért felkerült ide is.
Ortler túratérképe
Végül nem a Dolomitok, de az olasz-francia határon elterülő Mont Blanc vagy olaszosan a Monte Bianco, az Alpok legmagasabb hegyének olasz oldala látható alább.
Mont Blanc olasz oldala
Még egyszer hangsúlyozom a térképek a fenti linkeken beszerezhetőek! A bejegyzésnek lesz folytatása, mint például Erdély, Ausztria és Szlovénia turistatérképeinek részei.

Megjegyzések

Booking.com