FN1842

Október közepének kocogásai.
FN1842

10.15. Hétfő

Munka és pihenés.

10.16. Kedd

Fránya nulladik óra miatt nem tudtam menni hajnalban. :(

10.17. Szerda

Napközben munka, este Gáborékkal egy rövid kör, mert másnapra is elígérkeztem futni. Nem sok pihenőidőm volt, de már nagyon hiányzott a terep. De az esti futást sem akartam kihagyni.


10.18. Csütörtök

  Nedivel, Gyurival indultam. Szintes 2 óra terepre kapcsolódtam be, 3 kört terveztek Tettye - Dömörkapu - Hideg-völgy - Sípálya - Misina - Downhill pályán le. Az első kör felénél a Tv-torony alatt elköszöntem, gyors volt nekem. A kisvasútig lementem, aztán Mandulás felé fordultam. Lapis - Tubes - Misina után Gyurival összefutottam miközben az utolsó körükben voltak.

Innen én kiszaladtam a Flórához és csináltam pár napkeltés képet. Mire a városba leértem még akkor is vörösen izzott az ég. Fantasztikus volt a látvány. Születésnapomon az elmúlt években lefutottam, ahány éves vagyok, de most valahogy ehhez nem volt kedvem. Na meg időm sem.

Fejlámpás futás
Napkelte
Havihegyi kápolna


10.19. Péntek

Munka és pihenés.

10.20. Szombat

Délelőtt munka délután vásárlás a II. Onedoor Trail-re.

10.21. Vasárnap

  Gyurival és Ádámmal megkezdtük a szalagozást 23-ára. Az első szakasz a Misina Trail második fele volt Lapis és a Lóri kulcsosház között. Magenta színű T-s kordonszalagot kaptam Miskolcról. Innen is köszönöm. Sokkal erősebb és tartósabb, mint a sima vékony piros-fehér.

Jó nagy guriga volt, ezért az elején 3 egységenként raktuk, de aztán igazat adtam Gyurinak és kettő is bőven elég volt. :) Emellett jelölő spray-vel berajzoltuk az ellenőrzőpontokat és a nagyobb jelzésváltásokat.
Őszi Mecsek
#CoachCsiszár
Lóritól már a Jakab Ultra Tral következett. Le a Nagy-kő-oldalon Bánosra, majd onnan Mecsekrákos, majd elindultunk a tó körül. Itt ritkásabban raktuk, mert egyértelmű volt az útvonal. A gátnál összefutottunk Csiszivel. Szomjas Vándornál jelölés és kis frissítés miatt álltuk meg.
Pécsi-tó
Nagyon szép ilyenkor is Orfű. A vitorlás kikötőnél épp egy távirányítós vitorlás bajnokságot rendeztek. Kicsit lassítottunk, de számolgattuk az időt és nem igazán értünk rá. Turista-forrásból Gyuri ívott én meg pórul jártam, mert a Zipernowsky-forrásban viszont nem volt víz.
Abaligeti-tó
Aztán Abaligeten és a Pálos-kútban sem folyt víz a csapból és a kifolyóból. Így a Szuadó-völgyig be kellett osztanom a maradék 2 dl vizemet. Zsongor-kőn egy pár kép, azért belefért, majd a Patacsi-mezőnél szétváltunk, hogy Ádám és Gyuri még világosban visszaérjen a kocsijukhoz.

Kaptak szalagokat, így a Remete-rét és Lapis közti részt még megcsinálták. Én meg a Szuadó - Büdös-kút - Remete-rétet. Mihály-Remete-forrásból ittam, így újult erővel vágtam neki a maradék kilométereknek. Félhomályban értem a Büdös-kúti kulcsosházhoz, tábortűz mellett sokan sütögettek, beszélgettek, én meg gyors kiraktam a táblát fújtam egy X-et és egy kört, majd továbbfutottam.

Remete-rétre már teljes sötétségben értem, de addig még nem volt kedvem elővenni a fejlámpát. Itt viszont elpakoltam a spray-t és a szalagot, valamint kivettem a fejlámpám és a srácok után felkocogtam a Lapisra. Majdnem meg lett a 40 km, de végül még 600 méter hiányzott hozzá. :)

Összegzés

Három futásból 70 km, egész jó hét lett végül.

Booking.com