2018-ban történt

Rövid 2018-as évértékelőm.
2018

Túra

  Nem a legjobb évem volt a túrázás terén, de azért így is eljutottam a Kis-Fátrába egy hótalpas túrára és a nyár végi Ziller-völgyi kirándulás is mély nyomokat hagyott bennem. Papukba még mindig nem jutottam el és a Mecsekben is jóval kevesebbszer kirándultunk. :(
Kis-Fátrában
Ziller-völgyi-Alpokban

Futás

  2016-ban és 2017-ben is többet futottam mint idén(2018), de mégsem vagyok csalódott. A lelkesedésem még a mai napig töretlen, de 2018-ban sajnos kevesebb időt tudtam a hobbimra fordítani. Elmaradoztak a hosszabb futások. Leginkább ennek köszönhető, hogy "csak" 3100 km jött össze. Ennek ellenére összejött a fő célom, hogy 24 órán belül sikerüljön a Mátra 115. Sőt úgy érzem, hogy még maradt is benne. Remélem 2019-ben is hasonlóan ott fogok tudni állni június első szombatján Kisnánán és sikerül még gyorsabban átérnem Gyöngyöspatára.

Terepen
Lendületben
Vannak titkolt terveim, de ezeket inkább megtartom magamnak, mert tudom, hogy 2019-ben sem fogok tudni ennél sokkal több időt fordítani a futásra. Hozzáteszem ez is nagyon sok, csak tudom, hogy azokhoz a tervekhez ez nem elég. Majd meglátjuk.

Hosszabb futásaim:
Összegzés:
  • 3116 km
  • 4 db 100 km feletti hét 
  • 2 db 50 km feletti táv
  • 1 db 100 km feletti táv
  • 107 703 m szint
  • 116-szor futottam fel a Tubesre
  • 343 óra 29 perc, 14 nap 7 óra és 29 perc
  • 196 futás

Utazás

Újabb két Helian-os kerékpártúrám volt 2018-ban, valamint voltam a Fertő-tó körül megint. Bled és környéke teljesen rabul ejtett, de nagyon tetszett a Passau és Bécs közti Duna-szakasz is.
Bled
Schlögen

Virágok

Az orchideákat már összesítettem, de emellett azért főleg a Raxon sikerült pár alpesi virágot is találnom. De az év nagy durranása, hogy ismét sikerült lencsevégre kapnom a szellem orchideát.
Fonák bajuszvirág

Egyebek

2018-ban is megszerveztem a tavasszal a Tubes (Ultra) Trail-t és ősszel a Onedoor Trail-t. Mindkét esemény más lett mint 2017-ben. Próbáltam tanulni a hibáimból és még jobban megszervezni. Remélem ez sikerült és 2019-ben is legalább ennyien eljöttök. A Onedoor Trail oldal és az applikáció is teljesen megújult, elkészült az ios verzió, már vannak mágneses kitűzök ... Ezek mellett segítettem a Mecsek Trail versenyen, ahol próbáltam mindent magamba szívni, hogy fel tudjam használni a későbbiekben. Nagyon profik Csanyáék, minden részletre odafigyelnek, mindennek megvan a helye, mindent tudnak amire szüksége van egy futónak.
Tubes (Ultra) Trail 2018
Mecsek Trail érmék

Köszönöm családomnak, barátaimnak a segítséget. Boldog új évet kívánok!


Booking.com