2022/01

   Idén nem volt semmilyen fogadalom vagy terv a blogon(mint tavaly), de szeretnék aktívabb lenni, ezért kitaláltam, hogy minden hónap végén(elején) összesítem havi sportolásaimat. Nézzük, hogyan alakult 2022 januárja.

  Az év első napjának hajnalát már évek óta futással töltöm, idei sem volt másként. A Villányi-hegységben tettem egy kört Palkonyáról indulva, a Szársomlyót megkerülve Nagyharsányon keresztül. A futás mellett a magyar kikerics volt a terv. Szerencsére sikerült is pár szép példányra lelnem. 


Hosszú hétvége volt, ezért még másnap vasárnap is útra keltem. Az előző napi 23 km után a Mecsekben is összeszedtem még 24 kilométert. 

Ha már így belelendültem hétfőn is akartam egy félmaratont futni. Viszont időmbe csak este fért bele, ezért míg a fiam moziban volt én a plázától elszaladtam a tüskésréti futópályára és ott köröztem. Egy darabig Gyurival, akit csak a harmadik körben ismertem fel. :) 

Kedden a Gáborokkal már nem esett jól a negyedik félmaraton, de azért sikerült behúzni a városban kóricálva. Szerdán és csütörtökön nem is mentem el edzeni. Péntek hajnalban viszont már újra az erdőben "ébredtem". Egész jó tempós 22-öt sikerült összehozni.

  Szombaton Bázzal lefutottuk a Télies Mecsek teljesítménytúra 35 km-es távját. Tőlük indultunk és érkeztünk így 40 feletti lett a futás és 100 km feletti az év. Az elején még fagyott, ami jó is volt, mert legalább nem volt sár, aztán később már jobb idő volt, de megúsztuk a csúszkálást is. Régóta tt-zek, de ez volt az első PITE szervezésű túrám. Nem tudom miért vártam eddig rá. :)

Vasárnap pihentem, ezért hétfő hajnalban egy gyors Tubes Trail-el indítottam a hetet. Háztól házig 18 lett, szóval nem lett meg a 20, de időbe nem fért több és elég tempósra sikerült magamhoz képest.

Kedd esti Aztán hosszabbra sikerült, hogy az átlag jó legyen. 27.5 km-t tekeregtem a városban Gáborékkal és a végén egyedül.

Péntek hajnalban terepen megint csak 18 km jött össze. Viszont a napfelkelte és a panoráma nagyon jó szép és jó volt. Fenti kép talán valamelyest visszaadja.

Vasárnapi hosszún a tubesi napkelte után szétnéztem a Közép-Mecsek völgyeiben. Lefelé a Nagy-mély-völgyben, felfelé a Melegmányi-völgyben szaladtam és fotóztam a jégcsapokat, vízeséseket.


Kedd esti futásra befűztem Gáborékat egy Remete-rét - Dömörkapu - Tettye körre. Kerékpárúton futottunk fel a rétig, onnan terepre váltottunk a Tettyéig. Remélem a keddi futásokon máskor is sikerül őket felcsalnom a Mecsekre.

Csütörtök hajnalban az MMT-s  csapattal, pénteken pedig Nedivel futottam a Mecsekben. Csütörtöki időhiány miatt rövidebb lett, de pénteken sikerült kicsit kompenzálni. 

Vasárnap egyedül köröztem a Tettye - Tubes - Rábay-fa háromszögben. Háromszor voltam a Tubesen és a 35 km-ben 1179 m szintet raktam bele.


Kedd esti szokásoson megint sikerült 20 fölé futnom a városban, aztán csütörtökön és pénteken sem adtam alább. Ekkor már bőven túlszárnyaltam az eddigi januári futásaimat, aztán vasárnap egy majdnem 40-essel 460 km-el sikerült zárnom a januárt. Nedivel és Tomival vízeséseket néztünk a Közép-Mecsekben.


Utolsó két hétre beállt a rutin (kedd, csütörtök, péntek és vasárnap). Ha ezt tudom tartani, akkor jó lesz. Előző évben sokszor csak három futás fért bele egy hétbe. Remélem most nem törik meg a lendület.

Január alakulása:

  • Táv: 460,1 km
  • Idő: 48 óra és 39 perc
  • Szint: 12377 m
  • 15 db 20 km feletti táv
  • 4 db 30 km feletti táv
  • 1 db 40 km feletti táv
  • 15-ször voltam a Tubesen

Az elmúlt hét év januárjának statisztikája és a januári trend alakulása:




Megjegyzések

Booking.com