2022/07

  Júliusi napló Olaszországban kezdődött aztán Németországban fejeződött be. Közte viszont sokat voltam itthon és a Mecsekben próbáltam gyűjteni a kilométereket. A hőség miatt eléggé visszavettem az adagot, de most ez egy ilyen hónap volt.

  Nézzük, hogy alakult a július.

A június-i összefoglaló végén tudjátok átnézni az olasz túra elejét.

Kora hajnalban indultam Laghettiből és a  La Madrutta-t néztem ki magamnak. De 1500 méter helyett csak 950 méter magasságig jutottam. Innen vissza kellet fordulnom, mert lekéstem volna a reggelit.

Laghetti

Adige-völgye

  Délelőtt átutaztam Trento-ba. A szálloda parkolójában leraktam a kocsit és a nyakamba vettem a várost. Fantasztikus fekvése van ennek a kis olasz városkának. Adige mindkét oldalán hegyek és a város tele van szebbnél szebb kulturális látnivalóval.

  Késő délután volt mikor hívtak az utasok, hogy megérkeztek. Odanavigáltam őket a szállásra, majd eljött az énidőm.

Doss Trento

Fontana del Nettuno

Albere palota

Cesare Battisti mauzóleum

Monte Calisio

  Esti futásnak a Trento-tól északkeletre magasodó Monte Calisio-t néztem ki. 14,5 km-ből 7 km volt felfelé, ebben 960 méter szintet másztam. Felfelé egész jól futható ösvényt választottam, lefelé viszont sokkal technikásabb nehezebb volt a csapás. Egy futón kívül senki nem volt a hegyen. Biztos a nagy melegnek volt ez köszönhető. A kilátás viszont megért minden fáradtságot.

Kilátás a Monte Calisio-ról délre

Lábam alatt Trento

Monte Calisio

  Reggel egy rally versenyre készülődött a város és lezártak pár utat, ezért a tervezett bringázás helyett futottam egy rövidet a Sardagna városrészi kilátóponthoz. Az Adige partjáról napközben ide felvonóval is fel lehet jönni és megcsodálni a várost. A vasszerkezetes kilátó a sziklafal fölé magasodik, ezért tériszonyosoknak nem ajánlott.

Napsütötte hegyek

Napkeltében fürdőző Trento

Kilátópontok

Rozsdás kilátó

  Délelőtt átköltöztem Arco mellé. Bár hívogatott a medence, de helyette inkább felpattantam a kerékpárra és eltekertem Torbole-ba. Megnéztem a híres Busatte ösvényt. Innen a Garda-tó partja következett. Előbb Torbole-nál, majd egészen Riva del Garda-ig gurultam. Kora délután már Arco-ban nézegettem az outdoor boltok kínálatát.

Hotel Everest, Arco-Bolognano

Garda-tó északi öble

Busatte Tempesta panoráma ösvény

Tipikus Garda-tó

Életkép a tavon

Csendélet a Garda-tó partján

Arco kastély

  Arco környékén rengeteg túraútvonal van, de én pont egy olyat néztem ki magamnak, amit már mikor elindultam sejtettem, hogy nem fogok tudni rajta végigmenni, de mégis ez vonzott leginkább. 2054 méter magas Monte Stivo volt a terv, de szintben és távolságban is sok volt. Talán a feléig eljutottam és onnan visszafutottam a szállásra. A nagy meleg és a folyamatos szint (6 km/900 m) sokat kivett belőlem, így inkább elengedtem. Úsztam egyet a medencében és beugrottam megnézni milyen az éjszakai élet Arcoban.

Vízesés imazászlóval

Valahol Monte Velo környékén

Vasárnap egész napos utazással késő estére értem Pécsre. Nagyon szép helyeken jártunk ebben a hat napban. Remélem lesz még lehetőségem erre a túrára.

  Kedd hajnalban már a Mecsekben szeltem az ösvényeket. Hajnalban a Tettyén összefutottam Tomival és a Nedybali családdal, aztán közösen mentünk egy klasszikus kört egy kis Flóra-pihenős napkeltével.

Nedybaliék

Napkelte

Napkelte 2.0

Ébredezik az erdő

Pokhálós, ellenfényes

Csőrös nőszőfű

Zöld

Tubesen

Sárga hagyma

Keretben foglalva a Zengő

Három hetet voltam itthon és heti 2-3 futás fért bele az időmbe. Általában a parkerdőben, Tubes, Misina és a Flóra-pihenő környékén.

  De 17-én vasárnap hajnalban kiugrottam a Kelet-Mecsekbe. Leginkább a mecseki és az ibolyás nőszőfüvek miatt, valamint a Szent László-tárnics végett. Mindegyik meg lett, csak nem pont a legszebb állapotukban.

Napkelte a Zengőn

Hármas-hegy megvilágítva

Vadászház a Komlóskanyarban

Mecseki nőszőfű

Ibolyás nőszőfű

Bimbós Szent László-tárnics

Napraforgós Hármas-hegy

Gáborral futottnak még egy esti Tettye - Tubes - Remete-rét - kerékpárút - Szigeti utca kört. Mag hajnalban pár cseszkós futásom volt júliusban.

Estefelé a Flóra-pihenőnél

Naplemente előtt a Kis-Tubesen

Naplemente a Tubesen

Erdei ösvény

Futok

Július utolsó napján vittem a Bodeni-tó kerékpártúrát, ezért még két képet megosztok veletek, emiket megérkezésünk után Konstanz-ban lőttem az éjszakai futásomon.

Alkonyat Konstanz-ban

Figyelő tekintet


 Július alakulása:

  • Táv: 243,5 km
  • Idő: 29 óra és 26 perc
  • Szint: 8871 m
  • 3 db 20 km feletti táv
  • 7-szer voltam a Tubesen.
  • 75,5 km tekerés 821 m szinttel.

Az elmúlt hét év első hét hónapjának statisztikája és az júliusi trend alakulása:




 Köszönöm, hogy végignézegetted, olvastad a bejegyzésem, találkozunk egy hónap múlva.

Megjegyzések

Booking.com