2022/12

   Decemberre a legfőbb célom az volt, hogy meglegyen az évi 4000 km futás. Hó közepére ez sikerült is. Az utolsó két hétben emiatt már nem nagyon voltam motivált futás ügyileg. :)

  

  December első futását egyből téli viszonyokkal indítottam. Még sötétben indultam, Mandulás és Lapis közt kezdett egyre inkább havas lenni a táj. Csak pár mm volt, de végre nálunk is esett.







   Vasárnapra már nem maradt belőle semmi. Helyette volt köd és sár. Az év leghosszabb futására nem is választhattam volna jobb körülményeket. Full ködben először a Keresztkunyhónál, majd Vágotpusztán is alig találtam az ösvényt. Aztán Orfűn kivilágosodott és innentől ezzel már nem volt gond. Helyette jött a sár és azzal szenvedtem, leginkább Abaligettől Zsongor-kőig. Aztán láttam az idei szezon első szártalan kankalinját, végül nem túl acélos idővel de beértem a Jakab Ultra Trail 50 km-es távján.










  Nem viselt meg különösebben a vasárnapi 50-es, így kedden hajnalban már futásra jelentkeztem az #5amclub-nál.


  Szerdán Gáborokkal futottam agy szokásosat a városban, aztán pénteken meg a Nedivel áztunk el az erdőben.



  Szombat éjjel újra havazott, ezért vasárnap hajnalban természetesen ismét a Mecseken ért a reggel.












  Kedden még volt egy kis hó, de mivel elég korán indultunk ezért csak pár képet lőttem. Szerdán a városban csak futni szoktam, pénteken és vasárnap sem voltam nagyon termékeny. Viszont pénteken meg lett a 4000 km. 2017-ben megközelítettem, de még sosem sikerült ennyit futnom egy év alatt. Tudom ezek csak számok, de nekem sokat jelent.





  21-én nagyon szép volt a napkelte. Nem is spóroltam, megdolgoztattam a memóriakártyám.







  Karácsony előtti utolsó futásomon Nedivel néztünk szét a felhők felett. Nekem annyira bejött, hogy szétfagytak az ujjaim mire kivilágosodott.








  Karácsony első és második napjára leugrottunk Szlovéniába. Első célpontunk Ptuj vagy magyarul Potoly volt. A Dráva parti kis településen mindössze 18000 laknak, de Szlovénia legrégebbi városát mindenképp megéri felkeresni. Hangulatos kis óvárosa van és a vártól pazar a kilátás a városra és környező hegyekre, valamint a Ptuj-i tóra. Ami a Dráva felduzzasztásával keletkezett. Még koriztunk is a piac mellett/helyén kialakított pályán.




  Délután tovább utaztunk Mariborba, ahol a  szállásunk is volt. A belvárosi hotelünknek ugyan nem volt parkolója, de egészen közel találtunk helyet és még fizetni sem kellett az ünnepek alatt érte. Átvettük a szobákat majd már sötétben felfedeztük a várost. Hajnalban futottam egy rövidet a Pyramid-ra. A karácsonyi fényekbe öltöztetett hegyről szinte az egész város és a környék is jól megfigyelhető.











  Reggeli után elbúcsúztunk Maribor-tól ég megcéloztuk a Roglán található Pohorje lombkorona tanösvényt. Északról közelítettük meg a helyszínt, ami nagyon nem volt jó ötlet. Kb 15 km-t murvás úton mentünk. Szerencsére az úton minimális hó és jég volt, de mellettünk az erdőben annál több. 4-5 autóval találkoztunk, amit nagyon furcsálltam. Aztán mikor megérkeztünk Roglára akkor rájöttem, hogy mindenki délről, a kényelmes aszfaltozott úton jött fel. 

  Síelni nagyon sokan mentek, de mikor vettük a jegyeket a sétánynál még alig voltak. Nekem nagyon tetszett a hely, fantasztikus panoráma fogadott, lecsúsztunk a kilátóból, szóval minden tökéletes volt. Mikor végigértünk akkor azért már sorban álltak az emberek a pénztárnál is. De ez ekkor már minket nem zavart. Lefelé már a hosszabb de biztonságosabb utat választottuk.






  Két ünnep között még kettőt futottam a Mecsekben, hogy ledolgozzam a süteményeket, amiket magamba tömtem.



Boldog új évet kívánok!


December alakulása:

  • Táv: 334,7 km
  • Idő: 37 óra és 56 perc
  • Szint: 10507 m
  • 8 db 20 km feletti táv
  • 1 db 50 km feletti táv.
  • 18-szor voltam a Tubesen.

Az elmúlt hét év statisztikája és a decemberi trend alakulása:

Köszönöm, hogy végignézegetted, olvastad a bejegyzésem, találkozunk 2023-ban.

Megjegyzések

Booking.com