Túratérképek a neten: 2. Hazai tájak

  Folytatom a megkezdett sort, ezúttal magyarországi turistatérkép részleteket osztok meg veletek. Most is mint már korábban csak a térképek egyes részeinek kivágatát adom közre, ha valaki meg akarja vásárolni, akkor a jobb oldali Nomád túraboltokban vagy a webshopon keresztül megteheti. Előre felhívom a figyelmeteket, hogy a térképek nem a legfrissebbek, sok helyen, mint a Mecsekben több turistajelzést átfestettek, valamint új ösvények kerültek be a négy színnel festett turistaút hálózatba. 
Mátra központi részének turistatérképe
  Legelőször hazánk legmagasabb csúcsának és annak környékének a térképrészletét láthatjuk. A Kékestető, Galyatető mellett Mátraháza, Mátraszentimre és Parádsasvár ösvényei is megtalálhatók a térképen.
A Bükk fennsík keleti részének térképe
 A bükk-öt ketté osztottam, fentebb a szilvásváradi Szalajka-völgytől Istállos-kőn át Répáshutáig húzódó rész látható. Alább pedig a Lillafüredtől egészen a Dédesi-várig.
Mályinka és Lillafüred közti turistatérkép
  Hazánk egyik, hanem a vadregényesebb tája a Börzsöny sem maradhatott ki a sorból. Csóványos és a Nagy-hideg-hegy, tehát a hegység központi tömbjével a ismerkedhetünk meg.
Börzsöny turistatérképe
  A Duna másik oldalán a Visegrádi-hegység, mögötte pedig a Pilis terül el. Rám-szakadék, Vadálló kövek, Prédikálószék mellett még a Dobogókő is rajt van a kivágaton.
Visegrádi-hegység túratérképe
  A Budai-hegység és Budapest egyik kedvelt kirándulóhelye a János-hegy, valamint a Normafa környéke tekinthető meg következő térképként.
Budai-hegység turistatérképe
  Kicsit eltávolodunk az Északi-középhegységtől és a Soproni-hegység valamint a Fertő tó körüli tájakba tekintünk rá.
Soproni-hegység túratérképe
A Balaton-felvidék nem is volt kérdés, hogy bekerült a listába, a tanúhegyekkel és a Káli-medencével .
A Tapolcai-medence tanúhegyeinek és a Káli-medencének a térképrészlete
A Szekszárdi-dombság következik a sorban.  
Szekszárdi-dombság térkép
  A Mecseket, mint a házi-hegységemet is ketté osztottam. A Keleti-Mecsek részen megtalálható Óbánya, a Zengő, a Hidasi-völgy és még Komló is.
Kelet-Mecsek túratérkép
  A Nyugat-Mecseki részen a Jakab-hegy, Tubes, Misina hármas felett még Orfű és a Melegmányi-völgy is szerepel.
Nyugat-Mecsek turistatérképe
  Remélem tudtam segíteni a tervezésben, de terepen ezek a térképek nehezen használhatóak, valamint tényleg nem frissek, ezért mindenkinek ajánlom, hogy mielőtt útra kél, szerezze be a legújabb térképeket. A Cartographia vagy a Freytag&Berndt kiadó jóvoltából nagyon jól használható túratérképek és atlaszok vannak a túra-, térkép-, és könyvesboltok polcain. Hamarosan folytatás

Megjegyzések

Booking.com