Alpesi túraajánló

  Július eleje óta új túraportált indított a német (DAV), az osztrák (OEAV) és a Dél-tiroli (AVS) alpin egyesület. A túraportálon mindenki megtalálja a hozzá illő lehetőségeket, legyen akár túrázó, hegymászó, ferrátázó, túrasíző vagy akár sziklamászó is. De még a kerékpárosok, a szánkózók és a jégmászók is találnak segítséget az oldalon. Főleg német nyelvterületű területek érhetőek el az oldalon, de például egy-két magyar úti cél is elérhető itt. A német nyelvű szájt főoldalán két keresési lehetőség közül választhatunk. Az első hogy Was?, azaz mit szeretnénk csinálni, a másik pedig, hogy Wo?,  tehát hol.  Egyszerre mindkét lehetőséget is választhatjuk, vagyis hogy mit és hol szeretnénk csinálni. Például ferrátázni a Dolomitokban, vagy túrázni a Magas-Tauern-ben. A térképre nagyítva is keresgélhetünk.
Alpenvereinaktiv.com főoldala
Miután kiválasztottuk a túránkat, egy új ablakban megtalálunk minden információt, amire szükségünk lehet. Pár kép mellett láthatjuk az útvonalunkat, amire kattintva nagyobb nézetben részletesebben is megtekinthetünk, vagy akár 3D-sben is. A térképes adatokat GPX és KML formátumban letölthetjük vagy kinyomtathatjuk esetleg QR-kóddal arra alkalmas mobiltelefonon is használhatjuk.
A kiválasztott túra részletes adatai
Az adatok között megtaláljuk a kiválasztott túránk távolságát, szintidejét, szintkülönbségeit, nehézségét, vagy épp a kirándulás ajánlott időszakát. A regisztrált felhasználok véleményeit, képeit is megtekinthetjük, valamint mi is feltölthetjük a tapasztalatainkat az információk helyességéről. A három hegymászó egyesület tartja karban a weboldalat és garantálja annak tartalmát. Természetesen nem maradhattak ki az alpesi menedékházak sem az oldalról. A három egyesület által üzemeltetett hütték és bivakok mellett a magánkézben lévő turistaházak is elérhetőek. Férőhelyről, nyitva tartásról és elérhetőségekről találunk infokat.
Hütte információk
Az oldal szerkesztői őszre tervezik a hegyek aktuális időjárás előrejelzését is. A leglényegesebb információt a végére hagytam, mégpedig ahol elérhetitek ezt az igazán hasznos weboldalt: www.alpenvereinaktiv.com

Megjegyzések

Booking.com