Pécsi állatkerti séta

  A nyári szabadságomat töltöm, ezért minden napra kitalálunk valamilyen családos programot. Ma strandoltunk Orfűn, de tegnap elmentünk a pécsi Állatkertbe. Tudom nem a legmodernebb, legszebb, de mégis a miénk és mint pécsi családapa el kell mennünk az állatkertbe a gyerekekkel. Évek óta téma már az állatkert elköltöztetése (Tüskésrét, Állatkert, Dömörkapu-Vidámpark...) mostani állás szerint marad a Mecsekben és felújítják, lehet nem is olyan sokára. 
Törpe flamingó és Szent íbisz

A Állatkertről minden információ elérhető a hivatalos honlapján: www.pecszoo.hu. A belépők megváltása után, a kapott kis térkép alapján elindultunk a növekvő számokat követve. Egy nagy kör megtételével végig lehetne menni az állatok között, csak sajnos a csimpánzok fölött nem lehet felmenni az oroszlánokhoz, ezért kicsit módosítottunk az útvonalon.
Gyűrűsfarkú maki
A kifutók, ketrecek állapota tényleg nem a mai kornak megfelelő, de környezet viszont csodás. az összes állat bemutatása nem célom, a legjobb felvételeket osztom meg veletek alább.
Vízilovak
Miután a csimpánzok felé nem tudtunk felmenni, elidőztek a gyerekek egy kicsit a játszon én pedig kiélhettem fotó ambícióimat a vízilovak előtt. Először megvacsoráztak az állatok, majd megmártóztak a nem túl kellemes szagú medencéjükben.
Oroszlán
Innen fellépcsőztünk előbb a háziállatokhoz, majd onnan tovább az oroszlánokhoz. Farkasok, papagájok és a tukán után az Uhunál időztem egy kicsit többet. Miközben a kisfiam után szaladgáltunk.
Uhu
Visszamentünk a mókusmajmok kifutójához, majd keletre indultunk az amerikai bölények, struccok felé. A púpú teve elbújt, de a többieket sikerült megnéznünk.
Zebra szem
Talán a legszebb kifutóval rendelkező állatok következtek, a szurikáták, mongúzok. A kis családomnak is tetszett, mert egy csúszda volt beépítve a szurikáták várába.
Szurikáta
Mindenkinek ajánlom, hogy menjen fel a Pécsi Állatkertbe, tudom szebb a veszprémi, vagy nyíregyházi, tudom hogy nagyobb és több állat van a budapestiben, de reméljük hamarosan Pécsnek és Dél-Dunántúlnak is lesz egy modern állatkertje. 

Megjegyzések

Booking.com