Itt a tél itt van újra!

  Sokat kellett rá várni, de végre megérkezett hozzánk is a tél. De a legnagyobb baj, hogy a négy fal közé vagyok zárva. Pedig a kedvenc időm ez, ilyenkor mikor éjszakára lehull egy nagyobb mennyiségű hó. Másnap hajnalban mikor indulok még nincs letaposva előttem az ösvény és a porhóban zúz om felfelé a métereket az Irma-úton. 
Flóra felé
Dömörkaputól kinézek a Flórához, a tisztás felőli hófúvások befújják a havat a kivezető ösvényre, néhol méteres hótorlaszokat összeépítve. Majd visszatérek a buszfordulóhoz és onnan a piroson elindulok a Kis-rét felé. Egy kis lejő után szintben haladok, majd jön az a rész, ahol mindig áll a víz az úton, itt már többször megjártam, ezért óvatosan haladok, mert a hó alatti jég igencsak csúszós. 
Pécsi sípálya
Hamarosan felnézek a sípályához itt is porhó várja a síelni vágyókat, de én csak megyek tovább a Mecsek egyik, hanem a legkedveltebb pihenőhelyéhez. Itt áttérek a sárga keresztre és töröm magam előtt az utat Lapishoz. Kiérek a műútra, ahol ugyanolyan hó fogad mint az erdőben, hókotróknak se híre se hamva. 
Lapis
A Lapistól szerpentinezve futok felfelé a Tubesre a piros háromszög jelzést követve.
Piros háromszög
 A kilátásban most nem gyönyörködhetek, jó ha az alattam lévő fákig lelátni a magasból, de persze ha már itt vagyok mindenképp felmegyek a toronyba.
A tubesi János kilátó
Óvatosan lejövök a lefagyott lépcsőkön, majd irány a Kis-Tubes. Pár pillanat alatt átérek, itt is kimegyek a kilátóba. A távolban a felhők mögül halványan látszik a Tv-torony, hogy jobban lássam nem is várok soká, elindulok felé.
Tv-torony a Misinán
Innen már lefelé visz az utam, elszaladok a sípálya felett, majd a sziklás-köves visszafordítónál kicsit belassulok, de így sem telik bele 10 perc és Dömörkapunál vagyok újra. A sárga jelzésen lefelé újabb tíz perc múlva már lent vagyok a Tettyén. 
  Jaj de jó is lenne most erre készülni, de sajnos most marad csak az emlékezés és a bizakodás, hogy hamarosan újra mehetek a természetbe. Még pár hétig biztos nem tudok menni, talán kitart az idő, de ha nem az sem baj, van még elmaradásom a tavaszi geofiton virágok terén. Majd meglátjuk, addig is búcsúzóul felteszek egy mai képet is, mert a fentiek mind tavaly februárban készültek!
Mai helyzet

Megjegyzések

Booking.com