Dráva-parton

  Még tavasszal olvastam amikor a kockás liliomok miatt voltam a Dráva partján, hogy van itt kornistárnics. Már vagy két hete látom a facebook-on, hogy sorban rakják fel a képeket a Bükkből. Arra gondoltam ha ott már virágzik, akkor itt délen is biztosan. Na ezek után pontban öt órakor elindultam Pécsről a Drávához. Fent a Mecsekoldalban még tiszta volt az idő, de mikor átmentem az egypúpú felüljárón sűrű ködbe értem. Gondoltam magamban talán a Mecsek és a Villányi-hegység között megülnek a felhők és a mögött tiszta lesz az idő. Túronyig tejköd, aztán a Tenkes csárdánál már kezdett feloszlani felhőzet, de még a Matty után sem láttam a napot.
Keselyősfapuszta és a Három folyó kerékpárútvonal
Keselyősfapusztánál a gát mellett parkoltam, majd bevettettem magam az ártér sűrűjébe. Nem volt semmi információm, hogy merre keressem ezért aztán keresztbe kasul bejártam a partot és az árteret.
Dráva ártér

Rejtőzködő vadles
A Kormorános erdő tanösvényt, a Három folyó kerékpárútvonal közeli szakaszát a gáton és itt-ott a Dráva-partjára is lementem. Sajnos most nem jártam sikerrel, hiába kerestem. Több tisztáson is térdig gázoltam a harmatos fűben, teljesen eláztam, de a tárnicsokat nem találtam.
Homokos Dráva-part
Dráva-parti ladik
Kissé keserű szájízzel és nehezen beletörődve hagytam ott a déli határszélt, de mivel már nem volt több időm ezért hazaindultam.
Pár virág, amik az utamba kerültek
Őzbak a gátoldalban
A Madár emlékparknál egy pillanatra megálltam, annyi változás van a tavaszi állapotokhoz képest, hogy a kopjafákra laminált papírokon egy kis ismertető van a hazánkban már nem fészkelő állatokról. Innen már egyenes út vezetett hazáig, s a köd is feloszlott Pécs felé.
Madár emlékpark, Mattypuszta

Megjegyzések

Booking.com