Kétszer a Tubesre

  Vasárnapi futásom ezúttal úgy alakult, hogy "csak" a közeli, szokásos Misina-Tubes gerincre vezetett. Majd összesíteni akarom, hogy idén hányszor mentem fel, de majd minden héten egyszer legalább felfutok! Ezuttal is a legtöbbet járt útvonalon mentem fel. Tettyétől az Irma-úton, majd a Dömörkaputól a Misina és a Kis-Tubes érintésével a sárgán. Kényelmes tempóban háromnegyed óra alatt fent voltam. Fél hatkor indultam és nem elég, hogy koromsötét volt, még mellesleg a köd is rátelepedett a Mecsekre. Az ösvény minden részét is merem, mégis voltak részek, ahol alig találtam az utat. A fejlámpám fénye megtört a ködben és csak azt láttam ami a lábam alatt volt. Szinte nulla volt a látótávolság!
Fénycsóva
A Kis-Tubesen is és a Tubesen is hiába próbálkoztam fényképezéssel, pedig abban bíztam, hogy a János.kilátó a felhők felett lesz mikor feljön a Nap. Gyorsan észleltem, hogy semmi remény, ezért elindultam tovább a Lapishoz, majd onnan nyílegyenesen a Remete-rétig meg sem álltam. Innen pedig elindultam hazafelé a Mandulás felé. Már kezdett világosodni amikor a Nagy-Daindoli-völgyhöz értem és egy hirtelen döntés után azon kaptam magam, hogy már kaptatok is felfelé a zöld kör jelzésen vissza a Lapishoz. Onnan pedig tovább fel a piros háromszögön a Tubeshez.
János-kilátó, Tubes
Kivilágosodott mire felértem, de a felhők betakarták a kilátást, ezért fel sem mentem inkább, hanem innen már tényleg lefelé vetem az irányt.
Kis-Tubesi "panoráma"
A Kis-Tubeshez is kimentem, ott sem volt jobb a helyzet, majd innen nem a Dömörkapuhoz futottam, hanem a Bánffay Simon úton le az Állatkerthez. Pontosabban a Roboz Imre pihenőhöz, ahonnan folytattam tovább az ereszkedést a Kardos úton, a hasonló nevű kulcsosházig. A Fellbach sétaúton a Francia emlékműig, majd kitértem megnéztem a Sári-pihenőt, ahová az 1907-ben készült Miléva út vezet.
Sári-pihenő
Szégyellem, de eddig nem jártam itt, pedig csak pár száz méterre lakom tőle. Innen pedig már csak leszaladtam a Szőlő utcán és még nyolc előtt otthon voltam.

Megjegyzések

Booking.com