Misztikus Mecsek

  A hetet pihenéssel töltöttem, nyolc nap után mentem újra a Mecsekbe! Már nagyon hiányzott! A szokásos hajnali indulás helyett most sikerült délután kimennem az erdőbe. Fél három körüli indultam és a Tettyén át kapaszkodtam fel a Dömörkapuhoz, hogy onnan tovább emelkedjek a Misina felé.
Kis-rét felé
Lent az avarban
A Mecsek Maratonos kört szerettem volna menni, ezért a Kis-rét felé kerültem egyet és a Misina és a Tubesek közötti parkolóhoz értem ki. Végig párás, ködös volt az erdő. Nagyon szeretek ilyen időben futni és fényképezni is!
Misina-Tubes gerincen
Az őszi színek és a fehér háttér igazán sokszor késztetett megállásra egy-egy rövid fotószünet erejéig. Múlt héten már láttam a növényhatározós csoportban Illatos hunyorokat és Szártalan kankalint is.
Novemberi Illatos hunyor
Hunyort én is találtam többet, kankalinhoz sajnos nem volt szerencsém, bár még nincs is itt az idejük. Talán jobb is hogy még nem indultak be! Aztán ki tudja lesz-e egyáltalán tél az idén? A Kis-Tubesig alig találkoztam kirándulóval később aztán már többekkel összefutottam, a János.kilátó körül, de leginkább a mandulásban volt nagy a mozgás! A Kis-Tubesnél már láttam a kék eget és abban bíztam talán a János kilátó teteje kilóg a felhők fölött. Sietem is át, de sajna ugyanaz a látvány fogadott ott is.
Kilátás a Tubes tetejéről
János-kilátó
Vártam pár percet, hátha kitisztul, de aztán jobbnak láttam tovább indulni mielőtt még rám sötétedne. Itt tértem le a hajnali fejlámpás futások útvonaláról, a sárgán és nem a piros háromszögön mentem le a Lapisra. Mégpedig azért mert a Biokom felújította a bemutató táblákat a Tubes körül és itt még volt egy, amelyiket meg szerettem volna nézni.
Pocsolya
Innen nem mentem tovább a Remete-rétig, hanem a Bányász-úton lecammogtam a Mandulásba, majd haza. Az állatkertnél van egy hely, ahol sok a Télizöld meténg, azt még megnéztem, találtam is egy virágzót! Már sötét volt, de azért egy vakus képet csináltam róla.
Novemberi Télizöld meténg
Március és május között van a virágzási ideje! Fél öt után sikerült leérnem, a térdem nem fáj, de vádlim még nem az igazi! :-(

Megjegyzések

Booking.com