Decemberi hajnal a Mecseken

  Átlagos napnak indult, igazából az is volt! De mégis szeretem az ilyen hajnalokat, reggeleket! Öt negyvenkor még az telefoncsörgés előtt kipattantam az ágyból. Kissé elszöszmötöltem az időt és csak hat negyvenkor indultam neki a szokásos utamnak. Szőlő utca, Magaslat út, majd be az erdőbe. Az Irma út elején van egy rész, ahol fel lehet menni a lépcsősorhoz, gondoltam kinézek.
Tettye
Elővettem babzsákomat és egy szikláról valamint a korlátról készítettem pár felvételt, fentebb látszik az eredménye. kissé ferde lett, de nekem tetszik, még egy autó is húzza a csíkot baloldalt. Dömörkapu és a sípálya elhagyása után már lekapcsolt lámpával értem fel a Misinatetőre. Meg sem álltam siettem, hogy még időben a Kis-Tubesi kilátóhoz érjek. Sötétben egy három fős társaság kapaszkodott felfelé az sárgán, rajtuk kívül teljesen kihalt volt az erdő. A kilátónál sem várt senki. Vörösen izzott az ég alja, de még a Nap nem jött fel. Felettünk hatalmas felhők, de a távolban Szársomlyó, a Tenkes és még a Papuk is kirajzolódott. Negyed órát lehettem itt, jó pár kép készült, ezek közül hármat választottam ki.
Felkelt a Nap
Hajnalodik
Tv-torony
Papuk
A Tubes volt a következő állomásom, abban bíztam, talán látszódik a Badacsony. Sajnos hiába keresgéltem nem bukkant fel a távolban. Délre még jó volt a panoráma, nyugatra már kevésbé. Orfű, Komló és a Kelet-Mecsek magaslatain túl más nem volt kivehető. 
János-kilátó
Misina-Tubes gerinc
Lefelé fordulok az avarban sok helyütt illatos hunyorok bújnak ki a földből. Némelyik még csak bimbózik, de van olyan is amelyik már virágzik. A Rotary-hoz érve két nordic walkingozóval és egy futó hölggyel találkozom. Köszönünk egymásnak aztán mindenki megy a maga útjára. 
Illatos hunyor (Helleborus odorus)
A Rotary-kör északi ágán futok tovább, lassan haladok mert nagy a sár és meg-meg állok fotózni. Először egy erdei emlékkőnél, majd egy nyiladéknál, ahonnan Jól látszik a Zengő és a Hármas-hegy. Az Öreg-tölgynél és végül a Rotary és a sárga találkozásánál épült pihenőhelynél tartok rövid fotószünetet. 
"Az ember fáj a Földnek" Vörösmarty
Kelet-Mecsek magaslatai
Az Öreg tölgy
Rotary körsétány
A sárga háromszögön mentem haza, az állatkert mellett elszaladva láttam dolgoznak gőzerővel. Tereprendezés után már egy épület is születőben van. Nyolc után értem a Francia-emlékműhöz. Ott álltam meg utoljára, majd a Szőlő utcán leereszkedtem.
Francia-emlékmű
Uránváros
Mikor hazaértem akkor vettem észre, hogy átléptem a négyezer kilométert a Nike+-ban. Kb két és fél alatt gyűjtöttem ennyit! Jól látszik a mai futáson a megállóim. Az első piros a tettyei, a második hosszú a kis-tubesi, majd az utolsó a tubesi.
4004 kilóméter a Nike+-ban

Megjegyzések

Booking.com