Jeges Flóra és Balázs pihenő

  Mai futásra a Jakab-hegye terveztem, de a tegnapi ónos eső közbeszólt. A Mandulásig jutottam, már addig is nagyon csúszkáltam a kitaposott és tükörjéggé fagyott turistautakon, de ott újraterveztem a reggeli kocogást, nem akartam kockáztatni a nagyobb bajt. Az aszfalt le volt takarítva a Mandulás és a Dömörkapu között. Ez a táv kb. egy kilométer, amíg kivilágosodott itt köröztem. Hét után pedig lementem a Flóra-pihenőhöz.
Hajnal a flóra pihenőnél

Karolina tó
Még nem kelt fel a Nap, de már vörösödött az ég alja. Csináltam pár képet, majd visszamentem a Dömörkapuhoz és onnan a kisvasút sínjei között elkocogtam a Szaniszló pihenőig.
Széncinegék
A Biokom-os madáretetőn rengeteg cinege lakmározott, ide-oda repdestek. A Szaniszló-úton leszánkóztam a Balázs-pihenőhöz, mire ideértem már felkelt a Nap. Jól nézet ki az alattam ébredező  város, a füstölgő erőmű és a távoli Villányi-hegység. A Tettyére levezető lépcsősoron néhol pókjárásban közlekedve csak nagy nehézségek árán jutottam le.
Reggel a Balázs pihenőnél
Innen már a Magaslati úton gyorsan hazaszaladtam, nyolckor már a ház előtt nyújtottam. Tizenkettő kilométer lett végül, jórészt a aszfalton, nem így terveztem, de legalább még időben hazaértem. Ha nekiindulok a Jakab-hegynek, akkor tíz előtt biztosan nem fordulok meg. Ez az ónos eső nem hiányzott, de sajnos a hó is erősen olvad , ha nem jön utánpótlás hamarosan alig marad!

Megjegyzések

Booking.com