Temetjük a telet?

  A hétvégi havazás után, ami a városban inkább eső volt - vagy legalábbis semmi nem maradt meg belőle hétfőre - egész hétre jó időket mondanak, csak egy kevés csapadék várható a hétvégén :-( Lehet vége a télnek? A hosszútávú előrejelzések még mondanak hűvösebb, csapadékosabb időket! De egyre több jele mutatkozik annak, hogy ha lassan is de közeledik a tavasz!
Téltemető (Eranthis hyemalis)
A napokban már láttam a növényhatározós csoportban margitszigeti téltemetős képeket, volt pár percem reggel gondoltam kinézek a botanikus kertbe. Nem is csalódtam, bár még nem annyira tömeges, de pár hét és teljesen beszínezi sárgára az aljnövényzetet.
Téltemető
Azért jó pár bimbós virágot találtam. Ami viszont egy kissé aggaszt, hogy a terület egy része munka terület, remélem nagy odafigyeléssel dolgoznak és nem sínyli meg egy virág sem a munkákat. Pár hét múlva majd ellenőrzöm.
Kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis)
Egy-két Szártalan kankalin és Illatos hunyor után megláttam idén az első hóvirágomat is. A híres magyar botanikus Kitaibel Pál szobra alatt.
Kitaibel Pál szobra
   A másik amiről még írni akartam, hogy már napok óta milyen jó a panoráma. Minden reggel mikor jövök dolgozni a Péter utca tetejéről élesen látszik a 90 kilométerre lévő Papuk hegység. Kár hogy ilyenkor nem tudok normális időben felmenni a Tubesre, a Badacsony miatt!
Papuk gerinc a távolban
Végére egy kép a megszépült pécsi Gázi Kászim pasa dzsámijáról, a Szentháromságszoborról és a Tv-toronyról! Naponta legalább kétszer megyek itt el, sokszor meg meg állok egy-egy fotószünetre!
Pécsi Széchenyi-tér

Megjegyzések

Booking.com