Naturbad Gloggnitz

  Hajnalban a Krumbachstein-en kezdtem, kilencre értem le és utána gyors összekaptam magam, hogy még időben elinduljunk strandolni. Kaiserbrunntúl két strandot néztem ki, az egyik Puchberg-ben volt a másik Gloggnitz-ban. Előző nap egy gombostűt nem lehetett lejteni a Rax felvonónál, most viszont jóval kevesebben voltak. 
Csúszda a felvonó alatt

Ezért gondoltam egy pillanatra megállunk, megmutatom a gyerekeknek a felvonót. Természetesen nagyon tetszett, nekik, de az épület feletti játszótér is nagyon bejött. 
Rax-Seilbahn
Amíg én körbejártam az épületet, információt gyűjtöttem, addig ők jól elszórakoztak a csúszdánál, mászókáknál. 
Höllental-i parkoló
Talán ha negyed órát voltunk itt, addig jött-ment egy-egy kabin, majd mi is amilyen gyorsan érkeztünk, olyan gyorsan távoztunk is! :( Hirschwang-on, Reichenau-n és Payerbach-on is csak átautóztunk, majd Gloggnitz-ban már meg is álltunk. A kastély mellett elhaladva a körforgalomból már látszott a strand épülete. 
Naturbad Gloggnitz bejárata
A fürdő előtti parkoló már dugig, volt, de az út másik oldalán lévőben még volt hely bőven. Beugortunk még a szomszédos szupermarketbe, majd elemózsiával és törölközőkkel felszerelkezve mentünk be a strandra.
2015-ös árlista
Egész baráti árai voltak a helynek, felnőtt egész napos 4,30 Euro, gyerek pedig 6 év felett 1,30 Euro. Volt még félnapos lehetőség, de mi egész napra terveztük a lubickolást. 
Nagy medence 
Már a bejáratból lehetett látni a két nagy csúszdát, ez elég is volt a gyerekeknek, hogy ne menjünk tovább Puchberg-be a másik kinézett strandra. A perzselő nap elől egy fa árnyékába terítettük le a plédünket, majd napkrémezés után bementünk a medencébe.
Kis medence
Elsőre kissé hűvös volt a víz, hiába no nem termálvíz, mint odahaza szinte mindenhol. De pár perc után már hozzászokott a szervezetünk és jól éreztük magunkat a medencében. A két csúszda közül a zöld volt a favorit, sorban csúsztunk rajta, de azért a sárgán is rengetegszer lejöttünk. Egyáltalán nem volt tömeg, még délután sem. A kisebb pancsoló medencét is kipróbáltuk, de azért a nagyobban több időt eltöltöttünk. 
Wartenstein kastély
Amikor volt pár perc szabadidőm, akkor a strand hátsó természetes vizes tavacskáját is megsasoltam. Itt sem volt tömegnyomor, itt inkább a kamasz fiúk és lányok ugráltak a vízbe és napoztak a parton vagy épp a stégeken. Messze a távolban még a Wartenstein-i kastély is látszott.
Szabadstrand
Tavacska
Gloggnitz-i strand
Az 1200 négyzetméteres tavat valamilyen biológiai öntisztító berendezés teszi kristálytiszta vizűvé. A 430 négyzetméteres élménymedencét pedig csak a nap fűti. 
Élménymedence
Késő délutánig szórakoztunk a strandon, hat óra is elmúlt mikor sikerült kiráncigálni a gyerekeket a medencéből. Mondanom sem kell, hogy este nem kellett őket altatni. Ebben a körforgalomban van a strand, pont a kastéllyal szemben. Ha erre jártok szerintem érdemes betérni, bár nem hasonlítható össze egy hazai termálvizes, élményfürdős komplexummal, de jó időtöltés ha valaki nem csak a hegyekre kíváncsi a környéken.
Gloggnitz
Hamarosan a bécsi játszóterek rengetegébe fogok egy kis bepillantást adni, addig viszont még egy kis türelmeteket kérem.

Megjegyzések

Booking.com