FN1806

A héten a Mecsekben és Aggteleken gyűjtöttem a kilométereket.
FN1806

02.05. Hétfő

Munka és pihenés.

02.06. Kedd

  MMT-s hajnali futásra mentem Nedivel és Csiszivel. Lent hideg és fagyott talaj, fent hó és jégpáncél fogadott. Mentünk egy klasszik kört, majd a Mandulásnál elköszöntem a srácoktól és még egyszer felugrottam a Tubesre. Szerintem vagy fél órán keresztül a hétvégi facebook-os bejegyzésről vitatkoztunk. Hármunk között sem volt teljes összhang. :)
Kitekintés a Flóra-pihenőtől


02.07. Szerda

Munka és pihenés.

02.08. Csütörtök

Munka és pihenés

02.09. Péntek

  4:30-tól 5:03-ig csörgött, pontosabban csak rezgett a telefonom mire felébredtem. Ez pont elég volt arra, hogy 30%-ra csökkenjen az aksi töltöttsége. Ezért töltőre raktam és visszafeküdtem. 6 körül már használható állapotban voltam én és a telefonom is.
Téli hajnal a Tubesen
Tettyétől a sárga sávon 41 perc alatt felmentem a Tubesre. Ott fotóztam, videóztam, majd a Kis-Tubesnél a második aksi is lemerült (ez egy ilyen nap), ezért hazakocogtam.
Sziklás szakasz
Lent sár, fent hó. Nagyon tetszett, hogy ilyen sok megmaradt még a hétvégi havazásból. Szerdán, csütörtökön volt egy kis utánpótlás.


02.10. Szombat

Délelőtt munka, délután utazás Aggtelekre.

02.11. Vasárnap

A céges disznóvágásról Ákossal megléptünk és futottunk egy jót a Gömör-Tornai Karszton. Átvitettük magunkat Pelsőcre, majd onnan elindultunk vissza Aggtelekre. Ahogy kiértünk a városból a lenti nyomok fogadtak.
Farkasnyom
Jó pár kilométer hosszan egészen a Gombaszögi barlangig a Sajó völgyében haladtunk, majd onnan megkezdtük a kapaszkodást a Szilicei-fennsíkra. A platón pedig egy tisztásra kiérve a hóban tőlünk pár száz méterre egy farkast láttunk. Mire a gépet elővettem már beért egy kis bozótosba, ezért a kép nem az igazi. De nagyon nagy élmény volt így élőben látni egy ilyen állatot.
Farkas
Nemsokára futásunk leginkább várt célpontjához a Szilicei-jégbarlanghoz értünk. A lefagyott lépcsősoron óvatosan leereszkedtünk, sajnos  csak pár jégcsap volt a barlang szájában. A fényképek nem is lettek a legjobbak, ezért inkább egy az ellenkező irányba készült fotót osztok itt meg.
Szilicei-jégbarlang szája
Borzovát csak épphogy érintettük Kecsőn már meg is álltunk, a nevezetes kocsmában. Kofola sajnos nem volt, de nagyon jól esett a kóla is. Pár kili után átjöttünk a határon és pikk-pakk Aggteleken találtuk magunkat.
Szlovák-magyar erdei határ
Két óra negyvenöt perc bruttó idő alatt kb 24 km-t futottunk, sajnos Kecsőn a kocsmánál valamiért bekavart a strava, ezért ír 24,7-et.


Összegzés

Felemás hét, kevés futás, viszont amikor voltam azokat nagyon élveztem. Főleg a mai Aggteleki volt nagyon jó. Talán jövő hét már értékelhetőbb lesz.



Megjegyzések

Booking.com