2022/08

   Augusztus elég mozgalmas volt, Bodeni-tónál kezdtem, aztán Mecsek, majd a végén Kranjska Gora és az Ybbstal környékén kalandoztam.

   Futás ügyileg nem alakult annyira jól, de azért nem panaszkodom, mert rengeteg szép helyen fordultam meg. A Bodeni-tó előzményét itt tudjátok elolvasni. 

  Hajnalban Konstanz-ból átfutottam a Mainau szigethez. Nem volt még nyitva ezért csak a bejáratát néztem meg. A Konstanzi egyetemtől néztem a napkeltét, majd siettem vissza a reggelire. Délelőtt tekertem egyet Reichenau szigetén, ami a világörökség része. Szép rendezett kis települések és csoda szép tájak.

Valahol Mainau szigete mellett a Bodenseeradweg-en
 

Klasszikus ház Reichenau szigetén

BSR
  Délutánra átautóztam Svájcba. Stein am Rhein-ben volt a szállásunk itt vártam a csoportot, miután megérkezett a csapat megnéztük Schaffhausen-nél a Rajna-vízesést. Állítólag itt is látszódott a szárazság és kevés volt a víz benne, de én ezt ezt nem tudom megállapítani, mert szerintem most is brutális volt a mennyisége.

  Este még felszaladtam a Burg Hohenklingen-hez, lefelé már láttam, hogy valami készülődik, mert teljesen felbolydult a város. Augusztus elseje nemzeti ünnep itt és tűzijátékkal koronázták meg. Szerencsénk volt, mert előtte és utána is esett az eső.

Rajna-vízesés

Stein am Rhein a magasból

Tűzijáték

  Hajnalban újra felfutottam a várhoz és a tőle nyugatra lévő homokkő barlangokhoz. Aztán az üres sétálóutcán csodáltam meg a Svájc legismertebb exportcikkét. Délután a csoport után indultam, de természetesen hamarabb Uhldingen-be értem és amíg vártam rájuk felfedeztem a környéket. Miután mindenki megérkezett tekertem egy nagyobbat Salem és Überlingen érintésével. Este pedig már sötétben futottam egy rövidet.

Victorinoxok

Üres Stein am Rhein

Pfahlbauten Unteruhldingen

  Reggel ismét futás a környéken. A Birnau-i kolostortól baromi jó a kilátás a tóra és az Alpokra. Napközben Kressbronn-t és környékét fedeztem fel. Meglátogattam Tettnang mellett a Vaude gyárat és az Antonius kápolnától gyönyörködtem a felettem köröző Zeppelinben és a Bodeni-tóban. Estét már Höchst-ben töltöttük, ahonnan egy rövid futás erejéig felkerestem újra Svájcot (Rheineck-et).

Vaude központ

Antonius kápolna

BSR tábla

Bodensee és az Alpok

Welterbepavillon Unteruhldingen

Zeppelin

  Höchst-ből visszavittem a csapatot Kressbronn-ba, majd gyors visszaautóztam és elindultam velük szembe. Közben megnéztem Bregenz-t, Lindau-t és felfutottam a Pfander-re. Baromi szép és tartalmas nap volt.

Kilátás a Pfander-ről

Felvonó, Bodeni-tó és a boci

Fischersteg Bregenz

Lindau világító tornyai

  Az utolsó túranapunkon Konstanzból jött vissza a csoport és ezzel bezárult a kör. Én eltekertem Dornbirn-ig és onnan megmásztam a Karren-t, majd a Staufenspitze-t. Este még volt energiám egy gyors futásra a Rajna-torkolatban. Sietnem is kellett, mert dörgött, villámlott a távolban.

Karren panoráma kilátó

Karrenlauf

Staufenspitze

 Szúk két hetet voltam itthon, ezalatt sajnos csak négyszer tudtam futni a Mecsekben. Virágok már alig, ezért csak pár képet osztok meg veletek.

Tomi a hegyen

Ködös Pécs

+ + ▲

  Augusztus 20-i hétvégén a kedvenc kerékpártúrámon a Millenniumin voltam. Ezúttal Kranjska Gora-ban aludtunk és az első nap elég csapadékosra és hosszúra(két óra a dugóban Jesenice-nél) sikerült, ezért futni már nem tudtam.

 Reggel szűk egy órát kocogtam a Jasna-tóhoz és vissza. Délelőtt a Vintgar-szurdok és rövid Bled-i látogatás volt a program. Délután pedig mentünk Bovec-be, amíg az utasok raftingoztak én fotóztam a Soca partján. Visszafelé megálltunk a Boka-vízesésnél és a Predil-tó partján.

Alig volt víz a Predil-tóban

Boka-vízesés

Soca

Jasna tó

  Szombat hajnalban végre sikerült egy jót futnom. A Ciprnik-re mentem fel. Gyönyörű időben és fantasztikus panorámában volt részem. Lefelé még a Jasna-tóhoz is elugrottam.

Napkelte

Ellenfényben

Száva völgye

Kitekintés a hármashatár felé

Planika

Fotószünet a Cirpnik-en

Távolban a Triglav

Jalovec

Drótköteles szakasz

Tábla a Vitranc-on

Mojcin dom

Kranjska Gora a magasból

Erdei ciklámen

Kilátópont

Tükörkép

Stég

Híd a Pisnica felett

  Délelőtt elindultam a csapat után, de elkezdett ismét esni. Gondolkoztam mit csináljak, de azért csak meglátogattam a Fusinei-tavakat. Sőt még a Mangart nyereg felé is felkapaszkodtam egy darabig. Késő délután pedig Chiusaforte és Dogna közt tekertem egy félórát.

Mohás, fenyves

Fenyvesben

Információs tábla a Mangart alatt

Ködös sziklafal

Fecsketárnics

Forcella della Lavina

Forcella della Lavina felső szakasza

Távolban már Ausztria

Alig volt víz a felső tóban

Laghi di Fusine

Fusinei-tó

Csónakok

Tükörkép

  Az utolsó nap megkerültük a Wörthi-tavat, majd délután hazautaztunk.

Wörthersee

Pyramidenkogel

Pihenőhely

Nádas

Klagenfurt-i kikötő

  Augusztus utolsó hétvégéjén az Ybbs menti kerékpárút mentén kisértem egy csapatot. Lunz am See-től indultunk és három nap alatt értük el a Dunát. Sajnos nem fogtunk ki valami jó időt, ezért alig futottam. Tekerni kicsit többször sikerült.

Lunz am See

Stég

Kikötő

YRW

Ybbstalradweg

Kikerics mező melletti pihenő

Őszi kikerics

Ybbs folyó völgye

Hollenstein an der Ybbs vára

Párás vízesés

Rothschild kastély, Waidhofen an der Ybbs

 

Augusztus alakulása:

  • Táv: 229,2 km
  • Idő: 28 óra és 43 perc
  • Szint: 7961 m
  • 3 db 20 km feletti táv
  • 4-szer voltam a Tubesen.
  • 366,8 km tekerés 1789 m szinttel.

 Az elmúlt hét év első nyolc hónapjának statisztikája és az augusztusi trend alakulása:

 Köszönöm, hogy végignézegetted, olvastad a bejegyzésem, találkozunk egy hónap múlva.

Megjegyzések

Booking.com