Éjszakai kalandozás a Tubesen

  Egyre jobb a lábam és egyre bátrabban merek vele futni. Még mindig féltem, de már sokkal jobban odateszem és nem húzom magam után. Ma este, azaz tegnap a fiúkkal már elég jól bírtam a tempót volt  négy kilométer is, amit öt alatti ezrekkel mentünk, de a többi sem sokkal volt öt felett. Lett is belőle PR (5K: 23:23) és a 47:57-es kórházkör is elég jónak mondható. Bár az két perccel elmarad a legjobb időnktől, de a mostani állapotomban nem számítottam ilyen időre. Ágoston téren elbúcsúztam Gáboréktól, de még nem hazafelé indultam, hanem előbb fel a Havihegyre, majd onnan le a Tettye utcán a vissza a városba, hogy aztán a Szőlő utcán kezdjem meg a kapaszkodásomat a Tubesre. Sajnos a Fenyves Hotel előtti brutál emelkedőbe bele kellet sétálnom, de ez sem vette el a kedvemet és folytattam tovább fel. A állatkertnél jól megugattak az őrző-védő kutyák, de ezen kívül eseménytelen volt az utam fel a Misina alá. A Tv-toronyhoz nem mentem fel, hanem inkább egyenest a Tubes gerincnek futottam. Nem tanultam a hétvégéből, most sem hoztam inni és az erős eleje utáni emelkedő megviselte a combomat. A görcsölés határán volt, de pont jókor jött a Kis-Tubesi kilátó, mert ott tudtam egyet szusszanni a folytatáshoz. 
Kis-Tubesen

Két kép után már mentem is át a nagy tesóhoz. Itt leraktam a babzsákra gépet és próbálkoztam kiírni a Tubest. Így sikerült! Azt gondoltam könnyebb lesz, de mindig közbejött valami. Még talán ezen a képen lehet legjobban elolvasni.
Próbálkozás a Tubesen
A János-kilátótól még terepen mentem le a Lapisra, de onnan újra aszfalton kocogtam le a Mandulás irányába. A régi tükörsimára kopott Hoka volt rajtam és a napokban leesett csapadék miatt úgy gondoltam jobb az óvatosság. A fák között csak úgy világított a vadállatok szeme a sötétben, volt amelyik elugrott, de olyan is akadt aki meglapult a fák között. Egy autó sem jött a Mandulásig, majd utána is csak a Niké-szobornál jött pár járgány. 26,5 kilométer lett a vége, 2 óra 32 perc alatt, ami egész jó időnek mondható, ha hozzávesszük, hogy közben 729 méter szint is volt benne. 

Megjegyzések

Booking.com