Számvetés 4.0

  Négy éve ezen a napon kezdtem el futni, egy Cooper indítottam. Akkor még nem is sejtettem, hogy ez lesz a vége, de most már életforma a futás. Nem tudok meglenni nélküle. Azóta minden március 15-én összegeztem eddig az adott évet, ezért most is így teszek. A régi évek beszámolói.:
Terepen

  Általában futok is ilyenkor, de most a tegnapi 44 kilométer kéktúra futás után inkább pihenőnapot tartok. Meg sajnos a térdem sem az igazi. Eddig kétszer is megközelítettem az évi 2000 km futást, de csak most sikerült túl lépnem, bár most a 3000-et is. 4 év alatt összesen közel 8300 kilométert futottam. Ezzel háromszor körbefuthattam volna az országot a kéktúra útvonalán és még egy Alföldi kéktúra lefutása is belefért volna. Idén viszont már elkezdtük a futást a kék sávon. Reményeink szerint jövő ilyenkorra már a Dél-Dunántúli szakasszal kész leszünk! Több 30-40 kilométeres futás, teljesítménytúra után egy-két ultra távba is belekóstoltam. A Kinizsi Százas volt a leghosszabb, de ott még voltak gondjaim a futással. 50-ig jól ment aztán onnan sétáltunk a célig. Aztán a Vérkörön már jobban ment a futás, bár az "csak" 80 kilométer volt. 
Szökdelve
  Az eddig használt Nike+ lassan elhagyom és a futásaimat a Strava-n vezetem. Ha érdekel valakit merre járok, mit csinálok, akkor itt megtalál a Strava-n. Szerettem a nike-t, de sok mindent nem mér, ami engem érdekel, ilyen például a szintkülönbség. Leginkább ezért váltottam. Az ottani futásokat, pedig gpx fájlból fel tudtam rakni a strava-ra is. Persze csak azokat, amiket nem az Ipod Nano lépésszámlálójával mértem. Cipőben még mindig Hokát koptatok, már a második Rapa nui van használatban. Az elsőt még aszfaltra használom, már 3300 km felett van, a felső része és a talpa is nagyon viseltes, de még bírja. A második meg május eleje óta kapott 2600 kilométert, de még "nagyon" jó állapotban van. A következő egy Hoka One One Speedgoat lesz, kíváncsi leszek az hogy bírja majd a strapát. Idén már nem gyártják a Rapát, ez a gyors kecske a továbbfejlesztett változata. 
Mindig, minden körülmények közt!
  Végül pár adat az elmúlt évről:
  • össztáv: 3120,1 km
  • időtartam: 389 óra 45 perc, azaz 16 nap 5 óra 45 perc futással töltött idő.
  • elégetett kalória: kk. 255 295 cal
  • leghosszabb táv: 97,9 km ( Kinizsi Százas )
  • leghosszabb időtartam: 19 óra 36 perc,
  • legtöbb elégetett kalória/futás: 6 736 cal

Megjegyzések

Booking.com