FN1819

Vészesen közeleg a Mátra115 és még mindig nincs egy értékelhető hosszú futásom idén. :( De lehet most már nem is lesz addig. :)
FN1819
05.07. Hétfő

Munka és pihenés

05.08. Kedd

  Nehezen keltem, ezért nem sok időm maradt. Végül összekukáztam 8 kilométert, úgy hogy közben az összes mecseki pihenőt felkerestem. Szint az nem sok lett benne, de most ez egy ilyen nap volt.
Gérbics
Nagyezerjófű
Hammedli-pihenő
Tornyos sisakoskosbor
Ptacek-pihenő
Sári-pihenő


05.09. Szerda

  Reggel Pellérden jártam és ha már arra volt dolgom megnéztem a Pécsi-síkot. Délelőtt munka, estére pedig hosszabb futást terveztem, vittem hátizsákot vizet ... Aztán a szokásos aszfalt kör után leragadtam a Havihegyen és egy nagy adag fényképpel tértem haza futás helyett. Ilyen is kell néha, de lehet nem most. :)
Bimbós pompás kosbor
Réti iszalagok
Szibériai nőszirom
Havihegyi templom és kereszt
Pécsi fények
Tv-torony
Csillogó belváros
Havihegy


05.10. Csütörtök

Munka és pihenés. Délután volt bent a boltban egy házaspár, akik hasonlóan mint én megszállottak. :) Jót beszélgettünk a virágokról, élőhelyekről ... Kár, hogy nem jegyeztem meg a neveteket. Remélem megtaláltátok a virágokat, amikről egyeztettünk. :)
Havihegyi-kereszt alatt

05.11. Péntek

  Napkelte a Tubesen ért, majd utána körbenéztem virágfronton. Sikerült is pár éppen nyíló vagy lassan nyílni fogó orchideára bukkannom. Közben még egy kis bohóckodásra is volt időm.
Napkelte a Zengő felett
Orfű felé
Szarvasbangó
Kétlevelű sarkvirág
A tábla, ami miatt elkezdtem keresni a virágokat!
Vitézvirág
Lendületben


05.12. Szombat

Pihenés, bevásárlás ... meg egy kis bangózás délután. Ja és elkezdtem katalogizálni a könyveim.
Szarvasbangó
Szarvasbangó

05.13. Vasárnap

  Mániám lassan ez a hosszú futás. Szerettem volna egy 50-est terepen menni, de végül nem tudtam elég korán felkelni és csak 33 lett. Éjjel kettő helyett négykor sikerült nekivágnom az erdőnek. Mandulás, remete-réten át közelítettem meg a Jakab-hegyet. Zsongorkőig egész jó tempót mentem, de ott leragadtam és ugyan több mint 5 óra a bruttó időm, de a nettó csak 3 óra 44 perc. Több mint másfél óra ment el fotózásra.
Pálos kolostor romok a Jakab-hegyen
Kőbaba
Zsongorkő
Zsongorkő panoráma
Egykori István-kilátó
Sasfészek
Szerköveken
Babás-szerkövek
Visszatekintés
Jubileumi-kereszt
Babás-szerkövek felé futottam le Petőcz-aknáig, majd a piros sáv jelzésen a Jakab-hegy északi oldalában tértem vissza a Remete-rétre. Andrásékkal találkoztam, már lefoglalta a szállást Pásztón, Cilivel és Ábrissal négyesben megyünk a Mátrába.
Kéktúra bélyegzőhely
Fehér madársisak
Remete-rét
Zöld kereszt
Remete-réttől még felfutottam a Tubesekre és onnan a sárga sávon le a Tettyére, majd haza. 33 lett végül, néhol jó tempóval, néhol elszomjazva. Sótablettát és kaját vittem magammal, hogy szoktassam a gyomromat. Szerencsére azzal és a görccsel nem is volt gondom. Pedig elég meleg volt.
Sós-hegyi-kilátó
Kis-Tubes panoráma
Kis-Tubes után
Hoka One One reklámkép :)
Hazaérkezésem után nem sokkal már indultunk is a barcsi strandra. Nem voltunk még, kellemesen csalódtunk, bár sok élménymedence még nem üzemelt, de az összkép jó lett. A központban lévő fagyizó, pedig még mindig öt csillagos. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki.
Barcsi gyógyfürdő bejárata

Kinti medence

Uszoda


Összegzés

Négy futás a héten, de még mindig nem az igazi, de talán nem lesz gond.

Booking.com