FN1802

  Január második hetének megmozdulásai. Négy futás és egy kirándulás. Kezdek belelendülni.
FN1802

01.08. Hétfő

Munka és pihenés

01.09. Kedd

  Kedd hajnali MMT-s futáson voltam Nedivel, Gyurival és Teevel. Ismét kicsit hűvösebb hajnal volt, de még a kesztyűt nem kellett újra elővennem. 5-kor találkoztunk a Tettyén, majd egy jó tempós Tettye15K-t futottunk két kisebb megállással is 1 óra 35 perc alatt megfordultunk.

Csak a Lapisnál szembesültem vele, hogy nem rövid, hanem hosszabbat megyünk, de mivel jól haladtunk, ezért mentem a srácokkal. Még így is időben hazaértem és tudtam vinni Mildát a nulladik órára.

Az 5:44 perc/km-es tempó a 621 méter szinttel nem is rossz, egyedül biztos nem tudtam volna ezt tartani. Ezért szeretem ezeket a hajnali közösségi futásokat. Na meg azért, mert nagyon jókat beszélgetünk ilyenkor.


01.10. Szerda

  20:30-ra beszéltük meg a találkozót az Ágoston-térre, már 20 perccel előtte elindultam, hogy durvuljak egy kicsit. A Szőlő utcán egyenesen felszenvedtem magam az ex Hotel Kikeletig, majd elővettem a fejlámpám és az Ilonka-pihenő felé leszaladtam a Tettyére. Havihegyi-templomnál ránéztem a telóra és még volt 3 percem, hogy leérjek. A Felsőhavi utcán két perc alatt levágtáztam, mondjuk a lépcsősorokon féltem is, hogy lecsúszik a lábam és a popsimra ülök.

Gáborral, Bázzal és Péterrelfutottunk egy kórházkört. Kodály Zoltán úti buszfordulónál levált Báz, majd az Ágoston-téren Gábor végül a Tettyén Péter is. Itt újra előkerestem a zsebemből a lámpámat és felkocogtam a Misináig. Akkora volt a köd, hogy a városból nem látszott a Tv-torony, de Dömörkaputól már homályosan előjött, majd ahogy közeledtem egyre nagyobb lett a köd, de egyre közeledtem is, ezért végig ott volt balra felettem.

Egy szerelmespár és egy járó autó volt fent a Misina-tetőn és a legjobb akkor volt, amikor lámpa nélkül elindultam az aszfalton lefelé. Az út közepét jelző fehér festés jól mutatta az irányt és a homályban felettem nagyon futurisztikusan magasodott egy zöld rakéta. :) Semmi forgalom nem volt lehetett volna döngetni lefelé, de kissé a csúszós úton inkább visszafogtam magam.

Lefelé még kanyarogtam jobbra-balra, hogy végül meg legyen a 23 kili, így végül 23 óra előtt otthon voltam. Ahogy számolgattam kb fél órát beszélgettünk futás helyett. :) Ismét egy 6 perc/km alatti tempójú futás és ismét végig sötétben. Ja és előkészületi fázisban van a jövő heti kéktúrázásunk.


01.11. Csütörtök

  Munka és pihenés

01.12. Péntek

  Csörgött a telefon, de miután lementem a nappaliba még visszaaludtam, csak azért vettem magam rá a futásra, mert Dolli a törpehörcsögünk olyan hangosan szaladt a mókuskerékben, hogy nem lehetett tőle aludni. Meg nehogy már ő fut én meg csak ellazsálom a hajnali edzést. :)

Aztán még fél hat előtt összekaptam magam és elindultam. Tettyén találkoztam Csiszivel és Tivadarral, futó iskoláztak. Egyszer majd én is kipróbálom, de most jobban vágytam egy lazább terepre.
Én is rajta vagyok a képen.
A megszokott útvonalaimon most annyit változtattam, hogy ellenkező irányba haladtam. Dömörkapu-Mandulás-Lapis és Tubes. 6:18-kor már fent is voltam. Találkoztam Bálinttal, ő is magányosan gyűjtögette a kilométereket. KIs-Tubesen fotóztam, majd hiába vártam, hogy világosodjon ezért inkább hazafutottam.

Másfél óra, 13 km, tényleg laza volt. legalábbis a hét eleji két futáshoz képest mindenképpen. De legalább voltam. :)


01.13. Szombat

Munka, pihenés és blogolás. Az eredménye hamarosan olvasható lesz. :)

01.14. Vasárnap

  Nedivel beszéltük meg, hogy fél hattól futunk. Kb 2 óra volt a terv végül 2 óra 40 perc lett nekem. Hajnalban még sms-eztünk, hogy biztosan akarjuk-e ezt a vasárnap hajnalit. Végül egyikünk sem akarta a másikat cserben hagyni, pedig mindketten inkább maradtunk volna az ágyban. :)

Szombat este még Zsongor-kő oda-visszát tervezgettük, végül maradtunk a parkerdőben. Ötször voltunk a Tubesen, minden irányból és minden turistaútról fel és lefutottunk rá illetve róla. Mikor világosodott még fényképezgetésre is volt időnk. Mindig a Rotary körsétányig ereszkedtünk le.
Félbevágva :) (Fotó: Nedybali fut és evez)
Végére még egy kis Kantavári-Lámpásvölgyi kitérő is belefért, hogy 8-ra leérjünk a Tettyére. Az utolsó emelkedő már nagyon nem esett jól. Meg is beszéltük, hogy egyedül egyikőnk sem futott volna ilyen jót. :)

Én legalábbis biztos sokkal lassabban és valószínű kevesebbet is mentem volna. De nagyon jó volt ez így. Jót beszélgettünk és mellette még edzésnek is príma volt.


  Futáson láttam, hogy fent van pár mm hó. Ezért még délelőtt kirándultunk egy rövidet a Kis-Tubesre és vissza. Rotary kört szerettünk volna, de -4 fok volt fent és nem akartunk megfázni, ezért elégnek éreztük, hogy csak 1 órát legyünk kint a természetben.
Kirándultunk
Hó sajnos tényleg csak minimális, de sikerült a múlt heti képet reprodukálni fehér háttérrel.

Összegzés

  Kirándulással együtt meg lett a heti 80 km. Jövő hétem remélem összejön a kéktúra és akkor akár a 100 is meg lehet. Micsoda számsor. :9 Kár, hogy utána már nem fogom tudni növelni.


Megjegyzések

Booking.com