FN1803

  Kéktúra és két hazai futás jött össze a héten, ha továbbra kattintotok megnézhetitek a képeket és azt a pár mondatot, amit sikerült összehoznom. 
FN1803

01.15.Hétfő

Munka és pihenés. Végre esik a hó.
Havas Pécs

01.16. Kedd

  3:32-kor kipattantam az ágyból és utána már nem tudtam visszaaludni. Végül úgy elszöszmötöltem másfél órát, hogy sietnem kellett, mert majdnem lekéstem az 5 órai találkozót. Erik, Nedi, Csiszi és Ádám voltak a futópartnereim. A hétfőn leesett hó vékony rétegben beborította az erdőt. Pont annyi volt, hogy lemossa a Speedgoat oldaláról a sarat, de a teteje még olyan maradt.
Hoka One One Speedgoat 2 félig sarasan vagy félig tisztán?
Valamiért nem ment, mindig a sor végén kullogtam, vagy a vasárnapi futásra vagy a korai kelésre gyanakodtam. De annyira nem zavart, mert így legalább nem telibe kaptam az előttem futok durrogtatásait. :)

Nedi kis körre ment, mi futottunk tovább le Remete-rétre. Ádám s Csiszi előrement, Erikkel siettünk utánuk. Mikor a Mandulásba értünk, két fejlámpás futót láttunk az erdei tornapályán. Furcsálltam, hogy miért mentek erre a srácok, de megkérdeztem Eriket és mentünk utánuk. Pár száz méter után derült csak ki, hogy a két tájfutó srác után loholtunk és nem Ádiékat követtük. :)
Ott futok.
Később az Ilonka-pihenő után értek csak utol minket Csisziék, mert ők vártak ránk a Bányász út végén. :) Háromnegyed hétkor elköszöntem és még felcammogtam a Flóra-pihenőhöz. Esett hó és sötét volt, így esélyem sem volt fényképezni.
Mecsek-kapu
Állatkert és a Mecsek-kapu felé futottam haza. Fürdés, öltözés, aztán irány a suli. Majdnem 20 km-el indítottam a hetet és végül nem is lett olyan rossz az átlagtempó.


01.17. Szerda

  Aszfalt, négyesben végén egyedül még egy kicsi. Egy óra negyven perc bruttó idő és másfél órán belüli nettó. Beszélgettünk is egy keveset. Hétvégéről egyebekről. A régi Hoka One One Rapa Nuimban mentem, szerintem már 4000 km felett van. Nagyon oda van, de nagyon szeretem még mindig.
Hoka One One Rapa Nui
Rajtam kívül már mindenki kidobta volna, de ilyenkor sötétben, rövidekre még szakadt felsőrésszel is tökéletes. Világosban már vállalhatatlan. :)


01.18. Csütörtök

Munka és pihenés. Az elmúlt napok szürke, ködös és havas időjárása után ma kitisztult az ég. Délre egészen a Papukig el lehetett látni. A Tubesről vagy a Tv-toronyből szerintem a Badacsony is látszódhatott. Sajna időm nem volt felmenni.
Kék az ég

01.19. Péntek

  Úgy terveztem, hogy még péntek hajnalban futok egyet, de aztán inkább rápihentem a szombati kéktúrás futókirándulásra.

01.20. Szombat

  Volt ezen a szombati napon minden, hajnali indulás, hajó vadászat, fantasztikus panoráma, jég, sár és éjjeli hazaérkezés. De ezekről majd kicsit később bővebben a blogon.
Futunk a kéken
Kerkakutasig autóztunk Gáborral, ott átszállt Báz  és mentünk tovább Kondorfára, hogy aztán visszafussunk Kerkakutasra és onnan újra elautózzunk Kondorfára. Nem bíztunk e helyi tömegközlekedésben és ezért választottuk a két autós verziót.

Reggel még hideg volt, később már egészen jó idő kerekedett. Három réteg ruhát kettőre cseréltem Őriszentpéteren. Idáig sár is alig volt, de utána kaptunk belőle bőven. Megnéztünk sok szép templomot, haranglábat. Voltak települések, melyek nagyon tetszettek és voltak, amelyekben csalódtam egy kicsit.
Panoráma északnyugatra
Magyarszombatfa felett a Ritási-dombon áll egy geodéziai torony, olyan mint a Zengőn, csak kb 2-3-szor magasabb. Erre is ki van írva, hogy nem lehet felmenni, de mi felmentünk. És milyen jól tettük. Olyan panoráma fogadott, hogy csak ámultam. Nagyon nagy élmény volt látni a hó borította alpesi csúcsokat. Schneeberg, Rax és talán a Kamniki-Alpok is látható volt fentről.
A Csapat
Mikor leértünk egy vadász fogadott, ami miatt kissé betojtunk. Elmagyarázta merre ne menjünk. Természetesen pont arra kellett volna mennünk a kéken. Lentebb egy háznál újra rákérdeztünk. majd sikeresen bekavartunk a hajtók és 25 puskás közé. Még jó, hogy gyorsan futottunk és volt lélekjelenlétünk. Kitáblázva természetesen sehol sem volt. Részletesebben, majd a bejegyzésben.
Tájház Magyarszombatfán
Velemér felett kis kitérőt tettem, hogy átrakjam a lábam Szlovéniába. Végén pedig jó 10-12 kilométer aszfalt várt ránk az autónkig.
Hoka One One Mafate Speed 2 sarasan
Körülbelül 55-57 lett volna, de vadászok kikerülése és a ... miatt végül 60 kilométert sikerült összehoznom az Őrségben.

01.21. Vasárnap

Pihenés

Összegzés

  A 100-as hét végül nem lett meg, de így is nagyon jó napokat zártam futás ügyileg.

Megjegyzések

Booking.com