FN1804

Három futás, negyedik hét, ötször a Tubesen.
FN1804

01.22. Hétfő

Munka és pihenés

01.23. Kedd

Hajnalban nem bírtam felkelni, van ez így sajnos. Viszont még munka előtt elmentünk Dalmával sétáltunk egy kis kört a Mandulásban.

01.24. Szerda

  Nagyon hiányzott már a futás, ezért kicsit hamarabb indultam, hogy többet tudjak menni. Az elején még nem is volt gond, de aztán egy óra elteltével olyan hascsikarás jött rám, ami miatt a a hosszabb futást kivertem a fejemből és végül 15 km-nél abbahagytam. Nem volt értelme tovább. Van ez így. szerencsére csak ritkán és az meg még jobb, hogy tudom mitől volt.

01.25. Csütörtök

Munka és pihenés.

01.26. Péntek

  Nehezen ment a kelés, főleg hogy egyedül mentem. Ilyenkor sokszor visszaalszok, de most erős voltam, mert a keddit kihagytam és ha a péntek is elmarad akkor nagyon mérges lettem volna magamra. Tettyén ma hajnalban is futó iskoláztak Csisziék, csak távolról intettem, nem akartam zavarni őket.

Elővettem a 14 éves Petzl Tikka Plus fejlámpámat, gondoltam megnézem milyen. Tökéletesen működik, de a fényereje az már nagyon kevés. Nem is tudom anno, hogy volt elég. Pedig nagyon szerettem és 11 évig használtam, azóta van csak a Kong Klik.
Tubesen
Felszaladtam a Tubesre, fent még van kis hó, vagyis inkább letaposott jég. Utána le Remete-rét és mandulás, majd a Bányász út fel újra fel. 6:50 körül már világosodott, ezért kikukucskáltam a János-kilátóból. Nagyon szép volt, ahogy kezdett izzani az ég alja és közben a város házait meg itt-ott eltakarta a köd/szmog. :(
Kis-Tubesen
7:20-ra értem haza, aztán indult a nap.

01.27. Szombat

  Délelőtt munka, délután pihenés.

01.28. Vasárnap

  Nem tudom mi van velem mostanában, de nagyon nehezen kelek. Még kint az utcán is megfordult a fejemben, hogy visszafekszem az ágyba. Nem volt semmi tervem csak futni akartam, ezért mikor kikanyarodtam a Szőlő utcára akkor találtam csak ki, hogy merre is induljak.

Egyenes fel a Szőlőn, majd még aszfalton az állatkertig, onnan is a legrövidebb úton fel a Tubesre. 33 perc alatt gyűrtem le a 4 km-t és még pont 6 óra előtt fent voltam. Sötétben, ködben nem sokat időztem. Lefelé sem tudtam sokkal gyorsabban haladni, mert akkora volt a köd, hogy az ösvényen maradás is nehézséget okozott.

A bányász út közepétől már jobb lett, de itt-ott még újra belementem a szürkeségbe. A Mandulás játszótól újra felfutottam a Tubesre. Kicsit variáltam megint és így 7-kor már világosban lépcsőztem fel a János-kilátóba. Egy fotós már megelőzött, ezért pár kép után inkább odébb álltam. Lefelé menet Kiefer Béláékkal találkoztam, ők is megsejtettek valamit.
Felhők felett
Fantasztikus volt a napkelte, a várost teljesen betakarták a felhők, csak a Misina, a Tubes és a Jakab-hegy teteje ért föléjük. A Kis-Tubesen csak én voltam, szerintem vagy negyed órát el is időztem itt. Fényképeztem, videóztam, csak az volt a baj, hogy az aksik nem igazán bírták a hideget. Amelyik lemerült, azt beraktam a futónadrágom belső zsebébe és próbáltam melegíteni és életet lehelni belé.
Merengés
Béla dronja is elrepült felettem a Tv-toronyhoz, majd onnan csak a hangját hallottam, amikor jött visszafelé, de szerintem a város felett, lehet még a ködben húzott el előttem. Harmadjára is fel akartam futni a Tubesre, de előbb le kellett hozzá mennem. Dömörkapu előtt a sárga keresztnél fordultam vissza és kezdtem meg az utam a csúcsra.
Kikeleti hóvirág
Hetek óta virágzik az illatos hunyor, múlt héten az Őrségben már szártalan kankalint is fotóztam, de itt a Mecsekben hiába keresgéltem. Viszont hóvirág már rengeteg van. Találtam egy jelzetlen csapást, azon indultam el, sajnos hamarosan ennek vége lett és árkon-bokron értem el a Rotary-t, majd onnan újra jelzetten a Tubest. 8 óra 3 perc volt, ekkor ezért már nem néztem fel a kilátóba, inkább nyargaltam le.
Illatos hunyor
Egy hunyornál és a lenti őzikénél álltam már csak meg. Kb 4 km volt lefelé is, a megállók miatt időben sem lett sokkal gyorsabb mint felfelé. Na jó 5 perccel.
Ködös őz


Yours Truly volt ma, keleltt volna még pár kili, de különösebben most nem érdekelt, hogy mennyi az annyi.


Összegzés

   Most is csak 3 futás jött össze, mint a múlt héten, de távban annak csak a fele sikerült. Mondjuk ott egy nap többet sikerült futnom, mint ezen a héten összesen.


Megjegyzések

Booking.com