2017-ben történt

  Sok minden történt 2017-ben velem, megpróbálom pár mondatban összefoglalni. Futottam, futottam és néha túrázgattam, utaztam.
2017

Túra

  Az év fő eseménye volt, hogy 2017-ben is eljutottam a Dolomitokba. A tavalyelőtti bejáró túra után immár a Helian által szervezett utazás részeként. Gyönyörű négy napot töltöttünk a dél-tiroli hegyek közt.
Dolomiti trek
Emellett a Mecsekben kirándultunk párszor. Sajnos a Papukba még mindig nem jutottunk el. :(

Futás

  Eddigi legerősebb évem lett, de mégsem vagyok teljesen elégedett. De talán nem is baj ez, mert így még az elkövetkező években is lesz hová fejlődni. Sok rövid futás mellett sikerült megdöntenem a leghosszabb futóidőmet. A Mátra 115-öt 25 óra 40 perc alatt csináltam meg. Titkon reméltem, hogy 24 órán belül sikerül, de sajnos nem jött össze, talán majd 2018-ban.
Mátra 115
Nagyon sokat futottam a Mecsekben, de minden időt kihasználtam és mikor belföldön vagy külföldön jártam akkor is szakítottam időt a kocogásra. Aggteleken, Budapesten, a Dolomitokban, a Borzsa-havasokban, a Kamenjak-félszigeten és a Fertő-tó körül is mentem egy-két kört.

Hosszabb futásaim:
Összegzés:
  • 3785,6 km
  • 10 db 100 km feletti hét 
  • 8 db 50 km feletti táv
  • 2 db 100 km feletti táv
  • 127 055 m szint
  • 148-szor futottam fel a Tubesre
  • 418 óra 9 perc, 17 nap 10 óra és 9 perc
  • 208 futás
Kedvenc helyemen
Idén remélem sikerül újra eljutnom a Mátrába, jó lenne folytatni és befejezni a RPDDK-t és minél többet futni magas-hegyen. Tervem, álmom rengeteg lenne, de tudom, hogy az időm véges, ezért hiába is álmodozom elérhetetlen célokról.

Utazás

Podersdorf
  2017-ben a Heliannál már két kerékpártúrán is besegítettem. Ezeknek köszönhetően jártam Ukrajnában és a Fertő-tó körül. Mindkét út maradandó élmény volt. Féltem kicsit az utánfutótól, de egész gyorsan megszoktam. Ukrajnában mondjuk nem volt egyszerű, mert az utak minősége finoman fogalmazva is katasztrofális, ellenben Ausztriában ezzel nem volt problémám. A másik kardinális gond határátlépés volt. :) Az árérték arányban viszont magasan Ukrajna a nyerő.
Sipot-vízesés
Családi nyaralásunkat Horvátországban, Pulában töltöttük. 5 nap Isztria után hazafelé még tettünk egy kis tiszteletkört Szlovénia, Olaszország és Ausztria felé. Puláról írtam is egy bejegyzést ide a blogra, a többi helyszínen csak rövid időt töltöttünk, ezért nem is foglalkoztam velük. Pedig jó volt visszatérni gyerekkori nyaralásunk helyszínére Bibionéba és nekem nagyon tetszett Grado és Trieszt is.
Grado Beach
Jó lenne 2018-ban is legalább ennyi helyre eljutni és egy kicsit többet írni a blogra ezekről az utakról.

Virágok

  Kicsit háttérbe szorultak 2017-ben, de azért még így is rengeteg örömet okoztak. Nagy keresgélések nem voltak, amiket láttam lefotóztam, de papucskosbor és kornistárnics még mindig nincs a repertoáromban. :(
Erdei ujjaskosbor (Dactylorhiza fuchsii)
Majd meglátjuk mit hoz 2018.

Egyebek

  2016-os évértékelőben már megemlítettem, hogy szervezem az első Tubes (Ultra) Trailt. Úgy érzem jól sikerült. 129-en futottunk, összesen 218 Tubes Trail kört, ez kb 2700 km és 91500 m színt volt. Ha minden terveim szerint alakul, akkor lesz folytatás, de ezt még nem akarom elkiabálni.
Tubes (Ultra) Trail
  A Tubeses közösségi futás után nem sokkal, aztán a másik álmom is megvalósult. Egy instant túra a Mecsekben. Hosszas tervezgetés, készülődés és őrlődés után őszre hellyel közzel elkészült a Onedoor Trail. Nagy-nagy köszönet érte a Webstarnak. Nélkülük nem lenne Onedoor Trail
Onedoor Trail
November 5-ére szerveztünk egy közösségi futást, ahol teszteltük az alkalmazást, a weboldalt... A jó hangulatú eseményre közel 200 futó jött el.
Onedoor Trailen (Fotó: Kurucz Gábor)
Köszönöm családomnak, barátaimnak a segítséget. Boldog új évet kívánok!

Facebook oldalam.
↓↓↓↓↓↓

Megjegyzések

Booking.com