FN1809

Havas, jeges futások aszfalton és terepen.
FN1809


02.26. Hétfő

Munka és pihenés

02.27. Kedd

Nagyon vonzott a Mecsek, de végül inkább a pihenés mellett döntöttem.

02.28. Szerda

Gáborokkal
Jó pár hete nem voltam a szerda esti futáson. Mindig inkább terepre mentem. De  most Gáborékkal tartottam és mentünk egy fagyos kört a városban. Utána még felmentem a Tettyére, majd az Ilonka-pihenő felé egy kis tereppel kiegészítve értem haza.

03.01. Csütörtök

Munka és pihenés.

03.02. Péntek

Csütörtök este feldobtam Nediéknek, hogy mi lenne ha kinéznénk a tavalyról már megismert jégcsapokhoz. Láttam, hogy már idén is kellőképpen megfagytak. Nem sokáig kellett várnom a válaszra. Végül Gyurival kiegészülve 4:30-kor elindultunk felkeresni a Mecsek dombjai közt található különlegességeket.
Nedivel, Gyurival
Szeretek hóban futni, de most valamiért úgy éreztem, hogy nem igazán megy. Pontosabban a Kis-rétig nem volt semmi gond, aztán viszont folyamatosan stabilizálnom kellett magam. Mindig lecsúszott a lábam a letaposott nyomokból a 30-40 cm hóba. Párszor csak négykézláb sikerült megtalálnom az egyensúlyt.
Ezért mentünk
A Melegmányi-völgyben még tetézte, hogy egy ág majdnem a szemembe állt. Háromnegyed hatra már megtaláltuk a jégcsapokat. Sajnos csak a fejlámpák fényei mellett tudtunk pár képet csinálni. A fényképezőgépem elő sem vettem csak a goproval készítettem pár fotót. Sajnos ezek sem lettek valami jók.
Ekkora volt a hó
Visszafelé ugyanarra jöttünk, amerre mentünk. Mire visszaértünk teljesen átfagytunk, közben az ónos eső is elkezdett szitálni, ezért a szakállunkon át mindenünk jeges volt. Még a szemöldökömről is lógtak a jégcsapok.

03.03. Szombat

Délelőtt munka, délután pihenés.

03.04. Vasárnap

Hajnali hosszú most kimaradt, helyette délelőtti rövid lett. Már tavaly is nagyon szerettem volna kimenni a Hídasi-völgybe megnézni a Csurgót lefagyva. Most kihasználtam talán az utolsó idei hideg vasárnapot és megnéztem. Zobákpuszta és Magyaregregy közt a völgy bejáratáig kiautóztam. Leparkoltam az út szélén, majd elindultam.
Csurgó
Száz méter múlva egyből át kellett mennem a patakon, majd után a kijárt nyomokon jól haladtam. Viszont mikor leléptem a hóba, akkor térdközépig süllyedtem. Nem is ez volt a legnagyobb gond, hanem a pénteki ónos eső megfagyott a hó tetején és kemény réteget képez. Minden lépésnél vagy a bokámat vagy a sípcsontomat szinte vágta a jég.
Jégcsapok
Csurgó már olvad, egy nagy jégtömb le is szakadt róla, de ezért még így is fantasztikus látvány volt. Gondolkoztam, hogy gyors elszaladok az Óbánya-völgybe is. A Ferde-vízesés és a Csepegő-szikla miatt, de aztán hamar letettem róla, mert eddig volt letaposva az ösvény, innen nekem kellett volna törnöm az utat. Az pedig nem lett volna gyors és még fájt volna is. Jövő héten vagy jövőre majd lefotózom.


Visszafelé még szórakoztam a goproval, végül 50 perc alatt sikerült megjárnom a 3,4 km-t.

Összegzés

Múlt hétvége óta lehet nevezni a Mátra 115-re. Lassan össze kellene kapnom magam, mert ez a hét sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. De legalább már hamarabb világosodik és az idő is enyhül.

Valamiért a Strava linkek nem jelennek meg. Talán idővel meggyógyulnak és nem csak fehér foltok lesznek a bejegyzésben. :)

Megjegyzések

Booking.com