Márciusi hó - Napiblog 2021/077

  Tegnapi dögunalom után a ma hajnali futás után pont az ellenkező a helyzet. Futottam, esett a hó és rengeteget fotóztam. 

2021/077

Mikor kiléptem a házból még csak szállingózott a hó, aztán a Havihegyen már egészen meg is maradt. Tettyétől felsétáltam a lépcsősoron a Balázs-pihenőhöz. Itt már előkerült a fényképezőgépem, mert eddig csal telefonnal fotózgattam.

Tettye

Kiposztoltam a fb-re egy Jó reggelt Pécs!-et, az addigi havas képekből. Itt aztán egy mókus a ninja warrioirokat megszégyenítő módon ugrált egyik ágról a másikra, majd egyik fáról a másikra és végül a földön menekült el előlem.

 Szaniszló úton, majd az ugyanilyen nevű pihenőtől a zöld kereszten folytattam a túrám.  Kisvasútnál már jelentősebb mennyiségű volt a hó.

Havas kisvasút

 Végül a downhill pályán értem el Misina-tetőt. A sárga sávon aztán három nyomot követve értem el a Kis-Tubesi kilátót. Valószínű Cili, Feri és Tomi lehetett, mert két Salomon-nak és egy Hoka One One-nak a mintázata látszott a friss hóban.

Kis-Tubesről a tv-torony

Havas kitekintés

 Megfagyott medvehagymák közt vezetett az ösvény, amelyen a végső célom felé haladtam a Tubesi János-kilátóba. Van itt egy pad, amire pár hónapja a hóba valaki beleírta, hogy Mecsek. Én most a blogomnak és az instant túrámnak csináltam itt direkt marketinget.

János-kilátó

Onedoor Trail

Havas medvehagymák

 Panoráma minimális volt én meg majdnem szétfagytam, ezért csak rövid fotószünetre látogattam meg a kilátót. Visszafelé újfent megálltam Kis-Tubesen, de bejelzett a fényképezőgép, hogy hamarosan lemerül, így inkább tartalékoltam a flóra-pihenőre.

Sziklás terep

Újra a Kis-Tubesen

 A pihenőnél vetettem még egy pillantást a leánykökörcsinekre, hogy aztán a hátsó jelzetlenen ereszkedjek vissza a városba, majd haza.

Havas kökörcsinek

Fenyves ösvény

Nyolcra akartam hazaérni és végül 8:20 lett, de az online oktatás miatt, szerencsémre beértek a gyerekek az iskolába. :)

 

 Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com