Tavaszi tekergés a Mecsekben - Napiblog 2021/073

  Tettye - Kantavár - Tubes bermuda háromszögben tekeregtem, tekeregtünk Gáborral egy kicsit. A pénteki eső után volt némi sár, de egyáltalán nem vészes. Viszont virág és medvehagyma egyre több van az erdőben.

2021/073

Még napkelte körül egyedül felkocogtam a Flóra-pihenőhöz. Kihasználtam az időt és fényképezgettem a virágokat. Közben szörnyülködtem el azon, hogy ugyan nagyon jó hinta a Flóránál. De egyben nem is. :( A megnövekedett és oda nem való emberek elszórják a szemetüket. Kb 50 m2-es területen szedtem össze ezeket az üdítős, energia italos és kávés flakonokat. Nem beszélve a töménytelen mennyiségű cigaretta csikkről. Nem értem, hogy miért kell itt a természetben ezeket eldobálni. Ha a teli palackot el tudod idáig hozni, akkor üresen miért nem tudod hazavinni? 
Fénycsóvák

Leánykökörcsin család

Leányka

Szemét a hintánál

Keltikék

Erdei galambvirág

Nemes májvirág

Hétre lefutottam a Tettyére, ahol már várt rám Gábor. Idáig fotózgattam, innen már inkább a futásé volt a főszerep. Na meg beszélgettünk egy jót, mert már vagy egy hónapja nem találkoztunk. Kantavár érintésével a Rábay-fáig a sárga, majd a piros sávot követtük. Egy pettyegetett tüdőfű, azért megálljt parancsoltam. Ez volt az első, amit láttam.

Pettyegetett tüdőfű

Rábay-fánál visszafordultunk a zöld kereszten, majd később a sárga körön, aztán sárga háromszögön kapaszkodtunk fel a Misina nyeregbe. Innen már a szokásos útvonalon értük el a Tubicákat. Felmentünk mindkét kilátóba. Tegnap még látszott a Badacsony, ma már csak a Papuk. 

Medvehagymák

Lapis, majd a Mandulás érintésével zártuk a kört a Dömörkapunál. Nekem kilencig volt 'kimenőm', ezért innen elindultam hazafelé. Gábor egy darabig még elkísért, majd ő tett még egy kis kört. Egész jó kis táv és tempó kerekedett ki a végére. Egyedül valószínű nem ez lett volna. :)

 

 Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com