Pénteki hosszabb - Napiblog 2021/071

   Még az ígért pénteki zuhé előtt akartam egy gyorsat futni. Nem volt terv, inkább csak rögtönöztem. Aztán ez olyan jól sikerült, hogy végül a Gesztenyésben lyukadtam ki. Évek óta nem jártam erre.

2021/071

Tettye, Tubes, Remete-rétig még minden a szokásosan alakult. Aztán itt nem fordultam a Mandulás felé, sem vissza a Tubesre, ahogy szoktam. Hanem a Büdöskúti-kulcsosházat néztem ki magamnak. Elsőre az volt a terv, hogy a sárga kereszten visszajövök a Lapis felé.

Büdöskúti kulcsosház

Aztán a kulcsosháznál változtattam és elindultam tovább a kék sávon, hogy majd a Rábay-fától visszafordulok és a Flóra-pihenő felé hazamegyek. Aztán inkább elfutottam a Fehérkúti kulcsosházhoz.

Fehérkúti kulcsosház

Medvehagyma mellett mérgező kontyvirág levelei!

Itt aztán újabb újratervezés következett és a kék kereszten lefutottam Gesztenyésbe. Ezer éve nem voltam Pécsbányán. Pedig egy ideje már tervezem a tájfutós pályát felkeresni. Lehet vissza is térek hamarosan.

Fehérkút-Gesztenyés MOBO pálya

Szártalan kankalin

Pécsányán kicsit elkavartam, meg az eső is eleredt közben, de így is három órán belül hazaértem. Szokásomhoz híven nem volt nálam semmi kaja, pia, így a végére azért már eléggé eléheztem.

Pécsbányáról a Tv-torony és a Flóra-pihenő

 

 Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com