Vasárnapi karika a Közép-Mecsekben - Napiblog 2021/150

   Szép volt a mai napkelte, kár hogy kicsit lecsúsztam róla, de még fél hatkor a Dömrkapu és a Kis-rét közti irtás felett is nagyon tetszett, ahogy a Zengő mellett hét ágra sütött a Nap.

2021/150

Kis-rét után jelzetlen ösvényeken értem el a Névtelen csúcsot, ahol négy sátor fogadott. Mindenki aludt, ezért inkább csendben továbbálltam. Ritkán térek le a jelölt turistautakról, de ma többször is megtettem. A Lapis előtt annyira, hogy már majdnem visszafordultam, mert teljesen bent voltam a sűrűjében és nem találtam a kiutat. 

Végül aztán csak meg lett és a Pista bácsi-pihenőjénél értem ki a műútra. Innen felszaladtam a Tubesre, majd le a Lapisra, hogy aztán másodjára is célba vegyem a János-kilátót. 


Panoráma nem volt valami jó, ezért mentem is át a Kis-Tubesre, onnan aztán a downhill pályán le a Kisvasútig, majd a Flóra-pihenőre. Menet közben sikerült becserkésznem pár számomra érdekes virágot.


Gyűkés és a Szamárkút felé kerülve értem haza. Kicsit több mint 20 km lett. Elég is volt, így a hét illetve a hónap zárásaként.


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com