Badacsony és a Papuk a Tubesről

  Tegnap este hazafele menet a Péter utca tetejéről jól kivehetően látszódott a horvátországi Papuk hegység. Ekkor már a másnap reggeli futásomat tervezgette, így nem volt kérdés, hogy irány a Tubes. Hátha még reggel is szerencsém lesz és a Badacsony is előbukkan. 
Ébred a város
Tavaly nyáron már volt egy bejegyzésem a témával kapcsolatban, most is hasonlóan alakult a reggel. Öt előtt felébresztetett az óra, gyors készülődés aztán indulás. A Felszabadulás emlékműhöz érve már látom a Szársomlyót és nyugatra nézve a távolban a Papuk is felsejlik. 
Az egykori kőbánya feletti panoráma
Kicsit szétnézek a környéken hátha előbukkant egy két virág, de "csak" majomkosborok és nagyezerjófüveket találok. Újdonság az orlay murok és a magyar repcsény egy két virága. Mielőtt a Tubesnek venném az irányt kiugrok megnézem a szarvas bangókat. Köszönik szépen jól vannak!
Szarvas bangó (Ophrys scolopax)
Innen már egyenesen felfelé kaptatok a Tubesre és egy másik idén még nem látott virágba botlok, a pázsitos nősziromba. 
Pázsitos nőszirom  (Iris graminea)
Hat után pár perccel érek fel a János-kilátóhoz. Felmegyek az alsó szintre és a távolban ha nagyon halványan is, de látszik a Badacsony. A Papuk viszont teljesen jól kivehető.
Badacsony a Tubesről
Jakab-hegy és a Pellérdi halastavak felett a Papuk
Badacsony és a Gulács
A felső szintre is felszaladok onnan is készítek pár fotót, majd fél hét felé elindulok lefele. Hét után pár perccel már a Szőlő utcában próbálom visszafogni magamat, mert a város egyik legmeredekebb utcájában nagy lendülettel haladok haza felé.

Megjegyzések

Booking.com