Pécsi síkon

 Csütörtök reggel újra felkerestem a pécsi síkot, a célom a mocsári kosbor egyik alfajának a pompás kosbornak a felkutatása volt. Korán indult a napom, mert nem sok időm volt, tegnap futottam ezért most csak autóval ugrottam ki a területre. Keleten a nap még csak épp hogy feltűnt a horizonton! Szép vörösre festette a tájat, készült is pár kép mielőtt még belevetettem volna magam a keresgélésbe. 
Napkelte a Pécsi síkon
Vízálló cipőben és vékonyka nyári nadrágban gázoltam a térdig érő lápba. Nem is kellett sok idő csak úgy cuppogtam a cipőben. Hiába vízálló, ha felülről minden befolyik!
Szibériai nőszirom  (Iris sibirica)
 Jó nagy területet bejártam a szibériai nőszirmok még mindig tartják magukat, de a kosborokra csak nehezen akadtam rá. De aztán mikor megláttam az első már nem volt gond, jött sorban a többi is.
Pompás kosbor (Orchis laxiflora subsp. elegans) 
Pompás kosbor
Közeli pompás kosbor
Pihenőhely
Bő egy órát töltöttem a réten, addigra ennyit változott kép, a nap már jó magasra kúszott fel és az ég is már inkább sárga, mint vörös. A pihenőhely (magasles) még mindig csodás! Legközelebb gumicsizmában jövök, akkor talán szárazabban megúszom!
Pécsi a távolban

Megjegyzések

Booking.com