Elevenpark

  Már jó ideje ígérjük a gyerekeknek, hogy ha legközelebb Budapesten járunk, akkor elmegyünk az Elevenparkba. Most végre eljött az alakalom. Csütörtök reggel útra keltünk és meg sem álltunk az Új Buda Centerben található játszóházig. Szerencsénkre csak Budafokig kellett mennünk, így az M6-oson két óra alatt oda is értünk. Reggel kilenckor nyit, de mi csak 11 óra után értünk oda, de gondolom a hétközi időpont miatt nem volt nagy tömeg, mindent gördülékenyen, flottul ment. Egy-két játékelemnél kellett csak beállni a sorba. 
Elevenpark bejárat
A belépőárakról itt informálódhattok! Nem vészes, főleg ha azt vesszük, hogy egész napos elfoglaltság! Mi a családi belépőt választottuk, gyerekmenüvel és 3-3 zsetonnal. A játékok nagy része szabadon használható, csak egy-kettőhöz kell érme. Ilyen a dodzsem, a léghoki vagy a szivacslabda lövöldöző. 
Üdvözöl az Elevenpark
A bejárat mellett vannak az öltöző szekrények, itt levettük szandáljainkat, felhúztuk zoknijainkat és már indultunk is felfedezni a parkot. Nézzük mi az ami leköti és elfárasztja a lurkókat. Rögtön az első a bungee-trambulin, egy beülőbe bekötik a gyerekeket kicsit felhúzzák őket, majd ugrálhatnak míg ki nem fulladnak.
Bungee-trambulin
Következett a mászófal és a kalandpálya. A mászófalat mindketten kipróbálták, de a pályára kis fiam még nem mehetett fel, mert nem érte el a 130 cm-es magasságot. Nem szomorkodott, majd legközelebb már ő is mehet! Milda többször is végigment, nagyon tetszett neki az akadálypálya. Ide-oda mozgó fadarabokon és drótkötélen kellett egyensúlyoznia, de volt hogy hálóban tudott csak tovább haladni. 
Elevenpark kalandpálya
A nyolc pályás trambulin is nagyon bejött nekünk, egymás mellett ugráltunk, itt a felnőttek is jól szórakoztak. A játékok nagy részét mi is kipróbáltuk! Sokszor visszatértünk ide, popsira érkezést, szaltózást és tigrisbukfencet is gyakoroltuk. A terem hátsó felében voltak a nagy felfújható "légvárak", ilyen például a buborékhegy és mögötte a krokodil. 
Buborékhegy és a krokodil
A buborékhegyet alulról fújják, mindig máshol emelkedik fel, ha valaki rámegy az lenyomja és körülötte felemelkedik! Gurultunk, bukfenceztünk... A krokodilnak pedig a szája bizonyos időközönként becsukódik. Felmásznak a gyerekek, beülnek a fogak közé aztán pedig bekapja őket a fenevad! ha valaki nagyon fél hátul ki tud csúszni a farkincájánál. 
Noé bárkája
Ellentétes oldalon Noé bárkájába lehetett bemenni. Itt hatalmas babzsákok voltak a földre fektetve, a szülők legnagyobb örömére. Befeküdtünk ide és innen figyeltük a gyerekeket, hogy épp merre járnak! A babzsákokról jól láttuk ahogy a mászótoronyban el-el tűnnek a fiatalok, lecsúsznak, felmásznak, beugranak az ezernyi labda közé ...
Mászótorony verdákkal
A fenti képen két járgány is látszik, ezekből rengeteg féle volt, mindig csak felültek rá átmentek a következő játékhoz és ott hagyták. Mire végeztek azt már elvitte más, de akkor ott volt egy másik! Egyszemélyes, kétszemélyes, utánfutós, lábbal vagy épp kézzel hajható! Végére hagytam az elevenpark közepén álló csúszdát. Ez Damján kedvence volt sokszor lecsúsztunk egymás mellett rajta. Két kapaszkodóval ellátott szőnyegdarabot kellett felvinnünk a csúszda tetejére, majd sok-sok hengeren begyorsulva csusszantunk le a végére!
Csúszda
Kettő óra körül éheztünk, fáradtunk el, ekkor kikértünk a menüket. Pár perc alatt elkészült, a legnagyobb meglepetésünkre a gyerekmenühöz járt egy-egy playmobil emberke. Damján napokig ki sem adta a kezéből a kalózfiguráját! Azzal kelt, azzal feküdt! 
Elevenpark, Új Buda Center
A teraszon megebédeltünk, majd ismét belevetettük magunkat a játékokba. Fociztunk a sorokban található pályán, de kipróbáltuk a szivacslabda lövöldözőt és a dodzsemet is! Öt óra lehetett mikor elbúcsúztunk az Elevenparktól! Jó volt, szép volt, hamarosan visszatérünk!

Megjegyzések

Booking.com