Kerékpártúra az Inokai révhez

  Június vége felé egy pénteki napon érkeztünk Tiszakécskére. Már másfél hete hallottam, hogy virágzik a Tisza, de még bíztam benne hátha sikerül elcsípnem a végét! Biciklire pattantam hát és elindultam a Tiszához. Jó pár évvel ezelőtt egyszer volt szerencsém látni a tiszavirágzást ezért tudtam hová kell mennem. Az üdülőterületen és Ókécskén át meg sem álltam az inokai révig. Átmentem a gáton és gyorsan lementem a partra. 
Ladik a Tiszán
De sajnos már későn értem ide, egy darab kérészt sem láttam. Nagy volt a csend a Tiszán, egyedül a madarak fütyörésztek. Átfésültem a révlejáró körüli szakaszt is, de mindhiába. 
Tiszai csendélet
A rév szemközti, inokai oldalán nagyobb volt az élet. Motorcsónakot húztak ki a vízből, de emellett is sok vízíjármű parkolt a túlparton.  
Tiszainokai rév
Fájó szívvel de hazaindultam, idefelé aszfalton a városon át az aszfalton tekertem, visszafelé viszont a gátat választottam. Így ugyan többet kellett tekernem, de többet is láttam.
Félig nyírt gátszakasz
Egy sima vékony kerekű városi egy sebességes bringával voltam, nem mondom, hogy komfortos volt itt a gáton a kerékpározás, de túl lehetett élni. Inokától egy jó darabig a gát ártér felőli része le volt kaszálva, a másik oldalt pedig méteres volt a gaz.
Teljesen gazos gátszakasz
Majd pár kilométer múlva mindkét oldalt nagy volt a dzsindzsa. Itt volt a legrosszabb tekerni. Aztán az üdülőterülethez közel érve már le volt kaszálva és be is volt bálázva a fű. A gáton, a gátoldalban, mindenfelé szalmabálák várták a gazdájukat!
Teljesen lenyírt gátszakasz
Az új kilátó mellett már eltekertem, amikor hátra pillantva észrevettem. Nem volt már kedvem visszamenni, mert amúgy is tudtam, hogy két nap múlva ismét erre járok, akkor majd több időm lesz megnézni.
Szabadstrandi búfék
Lenéztem a tiszakécskei szabadstrandra is, fürdők már nem voltak a büféknél pedig még nem voltak! A Subi Bártól a Cege Partyn keresztül a Nádas Beach-ig ez is lehetne a fenti képnek a címe.
Üdülőterület feletti megújult gát
Megmagasították a gátat a szabadstrandi lejárónál, ennek eset áldozatul a New Night Disco épülete, bár ha jók az információim, akkor már jó ideje nem működött. Emellett a Tisza-parti kettő órai csendrendeletnek sem igazán örül a helyi fiatalság! Amit meg is értek!
Naplemente a Tiszakanyarban
Pont lebukni készült a Nap amikor a Tiszakanyarhoz értem. Utolsó képemen ezt próbáltam megörökíteni.

Megjegyzések

Booking.com