Tekergés a Mecseken

  Reggel negyed ötkor ébredtem, de még korom sötét volt, ezért húztam az időt az indulással, ötkor sikerült elindulnom, de még ekkor sem volt valami világos. Esőt mondtak délelőttre és már gyülekeztek a felhők felettünk. Talán ez is közrejátszott a kései világossághoz. A Szőlő utcán felsétáltam a Francia-emlékműig, bemelegitésképpen. Majd innen már kocogósra vettem a tempót. Állatkertig még aszfalton mentem, majd onnan már a piros sávon haladtam Dömörkapuig. Innen a sárga sávon meg sem álltam egészen a Tv-torony bejáratáig.
Az ország legmagasabb épülete alatt
5:35 volt mire ide felértem. Itt készült pár kép, lefelé akartam menni a Kis-rét felé a sárga háromszögön, de aztán meggondoltam magam, mert ha már itt fent vagyok akkor nem hagyhatom ki a Tubes gerincet.
Kis-Tubesi kilátóban
Háromnegyed hatkor már a Kis-Tubesi kilátóban fotóztam a várost és a Papuk keleti végét. A nyugatit már felhők takarták! itt is csak rövid ideig időztem, hatkor már a János-kilátóban voltam.
Tubestől a Misináig
Elkezdett cseperegni az eső, a panoráma sem volt valami jó, ezért gyorsan fordultam vissza és meg sem álltam a Kis-rétig. Misina alsó parkolótól a sárga háromszögön, majd a sárga kereszten, arról pedig a volt síugró sánc mellett futva értem le az esőbeállóhoz. 6:22-öt mutatott a telefonom mire ideértem. A pár napja talált csőrös nőszőfű állapota sokat romlott a napokban, így csak rövid pihenőt tartottam és már szaladtam is a piros sávon vissza Dömörkapuhoz.
Sárga kövirózsa a Bertalan-sziklákon
6:35-kor már a Flóra-pihenő alatt a Bertalan-sziklákon fényképeztem a sárga kövirózsákat.Jelzetlen ösvényeken a Vándorsport kulcsosház felé mentem le a Tettyére.
Kutyafuttató a Tettye felett
Havihegy és a Tenkes
Tettye
7:02-kor állítottam le a rögzítést a házunk előtt az Ilona utcában. 13,4 km-t mentem két óra alatt, ebből mozgási idő 1 óra 33 perc, amiből még kb tíz perc séta volt a Szőlő utcán fel a Francia-emlékműig.  Mára ennyi, a végén már rendesen esett, aztán később leszakadt az ég.

Megjegyzések

Booking.com