Megunhatatlan Tubes

  Öt harmincra húztam fel az órát, de már huszonnyolckor kipattant a szemem. Aztán mikor kimentem az erkélyre majdnem visszafeküdtem az ágyba. Egyre hűvösebbek a reggelek. A futócuccaimat este kimostam és még nem száradtak meg, ez is arra sarkallt, hogy ma reggel ne menjek. Aztán a szekrényben keresgélve megoldódtak a gondjaim és végül hatra sikerült összeszednem magam. Kompressziós szár fölé térdig érő sztreccses nacit és egy hosszú ujjú aláöltözőt húztam. Fejemre meg csősálat a baseball sapka helyett, úgyis fáztam hajnalban! Szombat éjszakai sár már jól rászáradt a cipőmre. Kissé leráztam, kicseréltem a kővé dermedt talpbetétet, majd becsuktam magam mögött a kaput és már nem volt visszaút. Semmi extrát nem terveztem mára, múlt hét pénteken is csak felfutottam a sárga sávon a Tubesre, most is ez volt kitűzve. Dömörkapunál egy róka ugrott be a fák közé, majd lehasalva nézte mikor megyek el onnan. Zölden világítottak a szemei! Néztem az időt, reméltem kicsit jobbat megyek mint legutóbb. Most otthonról indultam és nem a Tettyétől, valamint csak lefelé mentem ki a Kis-Tubesre. 
Részidő
Hat perc volt a Tettye, azaz 32 perc alatt fent voltam a Tubesen. Három perc javulás a múlt hetihez képest. Hat negyvenkor felmentem a János-kilátóba. 
Napkelte a János-kilátóban
Pont jött fel a Nap, a panoráma nem volt az igazi, de például a Papuk látszott, a Badacsony sajna nem. Orfűi-tavak felett most is köd volt az úr! 
Termikus inverzió az Orfűi-tavak felett
Szerintem két-három perc fényképezés és szusszanás után sétáltam le és indultam vissza. A Kis-Tubeshez is kimentem, itt már magasabban volt a Nap! 
Misina a Kis-Tubesről
Itt is pár percet pihentem, majd egyhuzamban lefutottam a sárgán a Tettyéig és onnan meg haza. Egy óra huszonkét perc volt a teljes idő, ebből egy óra tíz percet kocogtam. Milyen jó, hogy hajnalban nem maradtam otthon, jól indult a mai napom is! 
Teljes táv
6'23"-as perc/km nem is olyan rossz ha azt nézzem, hogy majd 400 méter szint volt a 11 kilométeren.

Megjegyzések

Booking.com