Sárga - piros ▲ - zöld+ - kék - piros - zöld ■

  Keresztrejtvény is lehetne a cím, a megfejtést a szövegben találjátok! :) Már csak 18 km hiányzott a havi 200 km-hez, ezért még ma reggel kimentem egy körre. Ez volt az egyik cél a másik, pedig a Patacsi-mező. Egy ismert, francia sportbolthálózat zászlójával lehet most itt szelfizni, értékes nyereményekért. Gondoltam talán szerencsém lesz. Hatos indulást terveztem, ezt sikerült is tartanom. Kicsit fáradtnak éreztem a lábaimat, a héten ez már a negyedik futásom volt. Emellett még a jobb térdem is vacakolt a napokban. De azért a motiváció nagy úr és nekiindultam. 
Kis-Tubesi reggel
Tettyéig aszfalt, majd innen a sárga sávon előbb a Dömörkapuig, aztán onnan tovább a Misinán át a Kis-Tubesig meg sem álltam. Az elején még bekapcsoltam a fejlámpámat, de még az Irma úton ki is kapcsoltam. 4,7 kilométert kb fél óra alatt tettem meg, végig felfelé. Pár fotó a kilátóban, aztán indulás tovább a Tubesre. 5,6 km és 41 perc volt az időm. 
Orfű felé
Tubesi reggel
Itt sem időztem sokáig, felmentem azért a János kilátóba, de csak az Orfű feletti termikus inverzió, amit említésre érdemes. Persze a napfelkelte is szép volt. A piros háromszög jelzésen leszerpentineztem Lapisig. 
Merre tovább? Lapis
Pont akkor volt a váltás a katonáknál. Innen a zöld kereszt jelölést követve 2 kilométer kocogás után értem le Remete-rétre. Közben előkerült a fényképezőgép és egyre többször kellett megállnom fotózni. 
Öreg párducgalóca (Amanita pantherina)
Átfutottam az aszfaltúton, majd a kéktúra jelzést követtem égészen a Patacsi-mezőig. Először felkapaszkodtam a Vörös-hegyre, majd onnan mér könnyebb volt mert végig lejtett az út. 
Őszi kéktúra
Szúrós csodabogyó (Ruscus aculeatus)
Őszi Mecsek
Blokkház előtt a fán volt eddig a kéktúra bélyegző, azt most leszedték és a házikón van az új bélyegző. Qr-kóddal, bélyegekkel és pecsételővel felszerelve. 
Új kéktúra bélyegző a Patacsi-mezőn
Korábban itt volt a fán, most a ház oszlopán található a bélyegző!
A szelfis zászló dobozát megtaláltam a kövek között, de a zászlónak hűlt helye volt. Gondolom valaki biztosra kart menni és elvitte, nehogy mások is le tudjanak vele fényképezkedni! A dobozon is rajta volt a cég logója, csináltam egy fotót azzal aztán már indultam is visszafelé Pécsre. Ugyanazon a kék sávon mentem, ahonnan jöttem, az eleje jó kis kaptató volt, de aztán a Vörös-hegytől már könnyű volt. Gondoltam, hogy megnézem a Cinke-tanyát, de időbe már nem fért bele, azért máskorra halasztottam. 
Mandulásban
Remete-rétnél a piros sávon ereszkedtem tovább a Mandulásba, hogy onnan a zöld négyzeten érjek le a Hotel Kikeletig. 
Kitekintés a Francia emlékműtől!
Innen pedig a Szőlő utcán Pécsre értem. 18-at akartam menni 20 lett a vége, két és fél óra alatt. 
2015 októberi statisztika

Megjegyzések

Booking.com