2016-ban történt

  Lassan szokásommá válik, hogy év végén összefoglalom az évem, most is megpróbálom pár mondatban, képben és statisztikában összegezni 2016-ot!
Tre Cime di Lavaredo 2016 nyarán
  Bár sok minden tervem sikerült idén, de mégis felemás évet zártam. Örültem, hogy újra kijutottam a Dolomitokba, a Kvarner-öbölbe, elkezdtük futni a kéktúrát és a Mecsekben is sok új helyre eljutottam, ahol eddig még nem jártam. Viszont sok olyan is történt, amire nem jó szívvel gondolok vissza. De ezeket inkább meghagyom magamnak! Év közben erről-arról a blogon is olvashattatok.
Vojak csúcsán az Ucka-hegységben
Egyre kevesebb időm jut a blogolásra, ezért sok bejegyzéssel még adós vagyok idénről (pl.: kéktúra, Ucka-hegység, horvát történések). Remélem ezek nem merülnek a feledés homályába és jövőre lesz időm ezekről is beszámolni. 

A onedoor év elejétől elérhető az instagram-on, a twitter-en és a facebook oldalam is próbálom naprakészen "üzemeltetni". Ezeken a közösségi oldalakon folyamatosan posztolok, így ha kíváncsiak vagytok épp merre járok, mit csinálok ott jobban elérhettek. Idén csak 68 bejegyzés született, a tavalyi 219-hez képest. Természetesen a blog marad és próbálom utolérni magam, de egyenlőre kevés esélyt látok rá, hogy aktuális legyek ezen a platformon. :(
Szerettem volna a weboldal külsején változtatni. Pár dolog sikerült is, de nem minden tetszett, amit kaptam, ezért végül egy időre elhalasztottam a nagy átalakítást. De ebben is szeretnék a jövőben fejlődni. Új külső, beépülő közösségi modulok, gyorsabb betöltődés és használható menürendszer, amik a terveim között szerepelnek.
Függőágyazás a Mecsekben
Utazás és túrázás terén nagy élmény volt 2005 után újra a Dolomitokban koptatni a bakancsomat. Ismerős helyek mellett sok bakancslistás helyszínt is kipipálhattam. Feleségemmel még gyerekek nélkül jártunk 2004 nyarán Opatija környékén. Most 12 évvel később már négyesben sátraztunk Medveján! A Mecsekben jobbára futócipőben járok, de idén is volt pár sikondai túra, valamint a gyerekekkel is sétáltunk, függőágyaztunk, sátraztunk párszor Orfűn, Pusztabányán vagy épp a Flóra-pihenő körül. Sajnos Helian-os nagy túra nem jött össze! :(
Passo Giau
Lago di Sorapiss
Medvehagymák közt a Mecsekben

Futás terén jó évet zártam, februárban volt egy kisebb esésem, ezt követően pár hetet kihagytam, vagy legalábbis visszafogtam magam. de az összkép jóra sikerült. A két kihagyott kéktúra miatt szomorkodom csak! :( Azt jövőre pótolnom kell!
Flóra-pihenőnél
Szokás szerint most is számolgattam:
  • Össztáv: 3661 km, hozzávetőlegesen egy Pécs-Nordkapp táv
  • Összes idő: 399 óra 2 perc, 16 nap 15 óra és 2 perc
  • Összes szintkülönbség: 108 292 méter
  • Futások száma: 194
  • Leghosszabb futás: 134,5 km/ 3712 méter/ 24 óra 5 perc/ 15194 cal = Mecseki Mátrix 130
Tubesen

111 alkalommal futottam fel a tubesi János-kilátóhoz. Általában egyszer, de volt hogy háromszor egymás után. A Zengőre háromszor és meglepő módon a Jakab-hegyre csak ötször. Hat 50 kilométer feletti futásom volt, emellett pedig még négyszer futottam legalább egy maratonnyi távot. A futások fele (107) 10-20 km közötti volt, és háromnegyede pedig 10-30 km közötti.

Jelentősebb futások idén:
Kevesebb időt tudtam idén a virágoknak szentelni, de ennek ellenére elégedett vagyok az évvel. A Dolomitokban rengeteg új faj került fel a képzeletbeli listámra. Az orchideákról itt egy összefoglalás, Csak a légybangót és a hússzínű ujjaskosbort sajnálom, Ezeket megtaláltam, de a fényképezőgépem vacakolása miatt egy kép sem készült róluk! :( A papucskosbort és a kornistárnicsot továbbra is keresem! :)
Tubes (Ultra) Trail
Még egy dologról akartam itt szólni! Pár futótársammal kitaláltuk a Tubes (Ultra) Trail közösségi futást! Ha van kedvetek csatlakozzatok hozzánk 2017 április 2.-án vasárnap! Ha csak egy körre akkor egyre, ha többre akkor többre! Mi ott leszünk hatkor a Tettyén! Napközben bármikor be lehet csatlakozni. Várunk szeretettel! Csatlakozni a weboldalon és a Facebook eseménynél tudtok! 


Túrákban, futásokban, utazásokban és virágokban gazdag 
Boldog Új Évet Kívánok 
minden olvasómnak, követőmnek! 


Megjegyzések

Booking.com