Csillagvirágok, kökörcsinek

  Ma hajnali fejlámpás futáson csak féltávig mentem a többiekkel. Tubesig együtt mozogtunk, ott én lemaradtam, mert már világos volt és vártak a virágok. Nem tudom későbbiekben, hogy fogom összeegyeztetni ezeket a futásokat. Mert ha világos van akkor én nem tudok velük futni. Akkor mindig meg kell álljak, sötétben bírom a tempót, mert akkor nincs mit fotózni, de világosban nem tudok ellenállni. Amúgy meg jó velük menni, mert egyedül messze nem megyek annyira. Többször belesétálok és nem motivál, nem húz senki! Majd alakul, lehet nyáron egyedül fogok menni! Szóval a Tubesi kilátóba felmentem, sajnos a napkeltét nem vártam meg, de azért készült pár fotó a toronyból.
Tv-torony a Tubesről
A többiek elindultak lefelé én meg mentem a csillagvirágokhoz. Múlt héten pénteken már találtam, de most már tömegesen virágzanak. Kis foltban vannak, de ott nagyon sok! Remélem nem fognak a kirándulók áldozatául esni. Védett növény, de tavaly sajnos találtam egy csokornyit belőle, amit leszedtek aztán ott hagytak az ösvény mellett.
Duna-völgyi csillagvirág (Scilla vindobonensis)
Duna-völgyi csillagvirág (Scilla vindobonensis)
Hat óra húsz perckor hagytam ott a virágokat, mert még hét előtt a másik már nagyon várt virágot a Leánykökörcsint is meg akartam nézni. A sípályánál megtaláltam az idei utolsó hófoltot. Természetesen a hó mellett már nyílik a hóvirág és az Illatos hunyor is.
Utolsó hó
A leánykökörcsinek még mindig nem akarnak virágozni, de szerintem ha ilyen marad az idő akkor a hétvégén már talán tudom őket fotózni. Viszont kibújt az első Sápadt kosbor hajtás. Hamarosan kezdődik az orchidea szezon!
Sápadt kosbor (Orchis pallens) hajtása
Leánykökörcsinek (Pulsatilla grandis)
Nem szaladtam vissza a Dömörkapuhoz, hanem a Rengeteg utca felé mentem le a Tettyére. Meghökkenve láttam, hogy épp kerítést építenek az erdőszélén közvetlen közel a természetvédelmi területhez. A Vándorsport kulcsosház alatt még egy utolsó kép erejéig megálltam. A Havi-hegyre volt jó rálátás.
Havi-hegy
Végül hét előtt pár perccel otthon voltam. Tizenöt kilométer lett a kör, így egy kicsit kevesebb mint ha végig mentem volna a Mecsek maratonosokkal, de bőven elég volt mára.

Megjegyzések

Booking.com