Reggel a Flóra-pihenőnél

  Szerda után még a szombati Tenkes előtt mindenképpen akartam egy rövidet futni, ezért felkeltem hajnalban és mentem egy laza kört. Tényleg laza volt inkább csak kocogtam és fotóztam közben. Hová máshová is mehettem volna mint a Flóra-pihenőhöz.
Leánykökörcsin sokadalom

Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis)
Virágzik a leánykökörcsin ilyenkor nagyon szeretek felmenni és magányosan a virágok között szöszmötölni. Most viszont mikor fél hatkor odaértem már nem voltam egyedül! Ketten már megelőztek és mint kiderült egy kedves facebook-os ismerősöm is köztük volt. Eddig személyesen még nem találkoztunk, de az interneten keresztül közös szenvedélyünk a virágok révén már jó ideje tartjuk a kapcsolatot.
Napkelte a Flóra-pihenőnél
Jót beszélgettünk, majd mindketten nekihasaltunk és kerestük a lehetőségeket. Jók voltak a fények, a virágok pedig nagy mennyiségben vannak idén.
Tavaszi hérics (Adonis vernalis)
Meglettek az első tavaszi héricsek is. Ugyan a korai óra miatt még összecsukódva, de majd legközelebb talán szerencsém lesz hozzájuk is. Talán már holnap a Villányi-hegységben. Volt egy pár négyzetméteres terület, ahol pedig epergyöngyike burjánzottak.
Fürtös gyöngyike (Muscari racemosum)
Hazafelé pedig az Irma útról letérve az ösvény mentén tömegesen nyílott az erdei galambvirág. Folyamatosan újabbnál újabb élőhelyeket találok. Tavaly még csak egy helyen akadtam rájuk, most már több területen láttam idén. Valószínű így lesz ez évről évre! Mindig lát újat az ember, folyamatosan tanul! A Francia-emlékműtől látszott reggel a Papuk, de aztán jöttek a felhők és elromlott a panoráma. Kevés csapadék is esett, de bízom benne, hogy a Tenkes környékét elkerülte és még el is fogja egy napig!

Megjegyzések

Booking.com